כבוד למגזר
מגזין Wallpaper מפרגן למסעדת צפרה ולחנות שמן הזית אוליה - ובעיקר לשיתופי הפעולה שלה עם פלסטינים, טיים אאוט הלונדוני מנפיק את רשימת המסעדות המצטיינות והצצה לארוחת הבוקר שתקפיץ לכם את הכולסטרול. גבי בר חיים עם עדכונים מעולם האוכל
בין הקטגוריות ניתן למצוא את המסעדה החדשה הטובה בעיר, הבריטית הטובה ביותר, הקופי בר המוצלח, המסעדות הזולות המוצלחות, העיצוב המוצלח ביותר, המשפחה המשפחתית ועוד. בכל קטגוריה השקיעו בטיים אאוט בחמש המלצות ממוקדות לקוראים. הנה שלוש מהבולטות שבהם, למקרה שאתם נאבדים לכיוון בחודשים הקרובים:
המסעדה החדשה הכי טובה: "Wild Honey" היא המיזם החדש של התמנון המסעדני אנטוני דמטרה וויל סמית' (אין קשר לשחקן האמריקאי באותו שם), בעלי המסעדה הנחשבת "Arbutus", שזכתה בתואר הזהה שנה קודם לכן. בדיוק כמו במוסד הוותיק יחסית שלהם, גם ב -"Wild Honey" הם ממנפים את המשוואה המוצלחת המאפיינת אותם (אוכל טוב ומוקפד, תפריט המשתנה על בסיס יום יומי, רשימת יין ידידותית ותמחור סביר).
החברים בטיים אאוט לונדון ממליצים במיוחד על מנת הדגל של המקום, בטן החזיר בתוספת גזרים ופירה כמון ושעועית. לראשונות מומלץ לדגום את מרק הדגים הים תיכוני, מנה של גבינת ריקוטה המוגשת עם מלון, אפונה ופנצ'טה. מנות נוספות שמציינים שם מתפריט העיקריות הן פילה של הליבוט עם צדפות סכין ("Razor clams" - השם מעיד על צורתן המאורכת, המזכירה תער), לנגוסטינים, תפוחי אדמה ופטרוזיליה. באחרונות, מתפייטים שם על מגש הגבינות ועל פודינג עם ואפל וניל ותותים חמים.
המסעדה הזולה הכי טובה:"Kiasu"(מילה שבסינית משמעה פחד מלהיות במקום שני). אם מתעלמים מהאופציות התאילנדיות והוויאטנמיות, ניתן לראות השפעות סינגפוריות בולטות – לאקסה, צלחת ענקית של נודלס ושריפס ברוטב צ'ילי וחלב קוקוס סמיך יעלה 7.5 ליש"ט ועוף בשלושה רטבים (ג'ינג'ר, סויה וצ'ילי) יעלה 7 ליש"ט. ולמרות שקשה להבין מה מבדיל בין המזללה הזו לאלפי האסיאתיות האחרות בעיר, נצטרך לסמוך על הטועמים שהם יודעים מה הם עושים.
המסעדה הבריטית הכי טובה:"National Dining Rooms"מוגדרת בטיים אאוט כ"אינדיבידואלית, מעודנת ומעוררת השראה". מילים גדולות לאחד המטבחים הלאומיים הפחות מעניינים באירופה (אלא אם כן יורקשייר פודינג ומרמייט גורמים לכם לרטט).
התפריט, לפי הדירוג, לוקח את המטבח הבריטי לפסגות חדשות: עוגות סרטנים קטנות במרק עגבניות, טארט סלק ופטה כבד עוף עם קורנישונים שמתעלה מעל כל ציפייה הגיונית. רוב הלקוחות הם טיפוסים אמנותיים שפוקדים את הגלריות הסמוכות וגם אם ארוחה שלמה אינה כוס התה שלכם, אפשר בהחלט להיכנס ולטעום את אחת מהעוגות המסורתיות המוגשות במקום.
Wild honey, 12 St. George st. London, tel: 020 77589160
Kiasu, 48 Queensway, Bayswater, tel: 020 77278810
The national dining rooms, Sainsbury wing, National Gallery, Trafalger square, tel: 020 77472525
גיליון המגזין Wallpaper של חודש ספטמבר עושה כבוד לשתי נקודות ישראליות: מסעדת "צפרה" של השף אבי קונפורטי וחנות הקונספט "אוליה" לשמני זית.
אגב, לקונפורטי כבר ליטפו את האגו במגזין כשהתפייטו על תאגיד הנודלס שלו, זוזוברה (כשכונה "הדיזיינר נודל בר הראשון בישראל").
אחרי המחמאות לתפריט, טוען העיתונאי דיוויד קאופמן שמדובר באחת המסעדות היפות שראה, שגם היא תורמת לחוויית האכילה ומגרה את בלוטות הרוק. בקיצור, כשתגיעו למקום, שימו לב לפיסות העץ החיוור הנדמות כנטמעות בקיר.
לאוליה

ורק בשביל הפרספקטיבה, נסיים באייטם ג'אנק קלאסי: ארוחת הבוקר ברשת הארדי'ס, שיצאה לשוק האמריקני השבוע, מורכבת מבוריטו מפלצתי עם גבינת צ'דר, תפוחי אדמה ברוטב צ'ילי, המון בייקון ונקניקיות ורוטב סמיך – 920 קלוריות. בעעעע.
כשמביאים בחשבון שמדובר ברשת שהביאה לחיינו גם את המונסטר ת'יקבורגר ("Monster Thickburger"), שאוחז באחוזי שומן מבעיתים, ואת סלט העוף של הרשת, שמצליח איך שהוא להאמיר לכדי 1100 קלוריות (אולי בשל כמויות עצומות של מיונז תעשייתי), פתאום קל להבין את כל האוביסים האלו, שמעדיפים להתנייד על קלנועית למק'דונלדס. הארדי'ס, כנראה, היא פשוט יותר מדי - אפילו בשבילם.








נא להמתין לטעינת התגובות


