גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מחממים מנועים

תחילת הסתיו גרמה לקרן צור להיזכר בסולת, אותם גרגרים שיעשו לכם נעים בבטן כשקר בחוץ. בתפריט: מקציצות טלה, דרך מרק עגבניות ועד לגרסה מתוקה במיוחד לבסבוסה, עוגת הסולת הידועה

קרן צור. צילום: אדי ישראל | 18/10/2007 8:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אמא שלי שונאת לשמוע אותי אומרת את זה, אבל ממש לא דחוף לי להיכנס להיריון. גם אם אשלים עם העובדה שאתפח ב-20 ומשהו קילוגרם לפחות, מה שבאמת מטריד אותי זה שאיאלץ להיפרד מהנאות החיים הקטנות האהובות עליי (אלכוהול וסיגריות, כמובן) ולהפגין משמעת עצמית לטובת הצאצא/ית שבדרך.

אם יש משהו בהיריון שבכל זאת מצליח לגרות את התיאבון שלי, זאת הלגיטמציה המלאה שתהיה לי, לדרוש מהסביבה לספק כל תשוקה קולינרית. את ההטבה הזאת ברור לי שאני הולכת לנצל, ובגדול.
קוסם לי הרעיון שכל מה שאצטרך לעשות הוא להימרח על הספה, לתופף על כרסי התופחת, ולצוות על בן זוגי, משפחתי וחבריי להביא לי מטעמים שונים כפי רצוני, בין אם זה סחלב חם באמצע הקיץ או שווארמה אחרי חצות.

האמת שגם בלי להיות בהיריון, אני סובלת מקפריזות קולינריות לא הגיוניות. לא פעם אני מתעוררת בבוקר עם חשק מטורף לדגים מלוחים, או לחלופין בידיעה ברורה שהיום אני חייבת לאפות עוגת תפוחים.

בשבוע האחרון, למשל, אני בטירוף סולת. זה התחיל כשא', שמנהל את אחד מבתי הקפה המפורסמים בתל אביב, עמל על רענון ארוחות הבוקר שמופיעות בתפריט, והעלה את הרעיון לשלב בו דייסה. כבר באותו ערב הכנתי לי אחת כזאת, שחיממה לי את הלב והנשמה, ולמחרת בבוקר התעוררתי עם פרץ אהבה מטורף לסולת, שבעקבותיו נולדו מרק סולת, קוסקוס, קובות, ניוקי, והדובדבן שבקצפת - הבסבוסה, עוגת הסולת המפורסמת, ששוחה בליטרים של סירופ סוכר.

השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה, הבין מיד ללבי ושמח להתקין ארוחה שכולה מטעמים המבוססים על סולת, ובסופה אוצר קטן: מתכון לדייסת סולת משודרגת ומושחתת להחריד (עם שמנת מתוקה, חמאה, מקל וניל, אגוזים ותבלינים). ואם אתם מתעבים דייסה, זה לא אומר שאתם חייבים להישאר בחוץ. טעמה האגוזי והעדין של הסולת יענג אתכם בלא מעט מעדנים נוספים.
כדורי סולת ממולאים בגבינות ועגבניות מיובשות

כמות: 20 כדורים, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 180 קלוריות לכדור

החומרים:
לבצק:
1/2 ק"ג בורגול (שהושרה במים לשעתיים)
1/2 ק"ג סולת
1 כף מלח
1/2 כף פלפל לבן

החומרים:
למלית:
250 גרם גבינת עזים, חתוכה לפרוסות
250 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות
4 כפות עגבניות מיובשות, קצוצות
4 כפות זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים דק
2 כפות בזיליקום, קצוץ
1 כף שום, קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן קנולה לטיגון

ההכנה:
הבצק:
1. מניחים את הבורגול בקערה ומוסיפים את הסולת בהדרגה. מוסיפים תבלינים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-30 דקות.

המלית:
מניחים בקערה את כל חומרי המלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

הכדורים:
1. מורחים את הידיים בשמן, וקורצים מהבצק 20 כדורים שווים.
2. בעזרת האצבע יוצרים גומה במרכז כל כדור וממלאים בכפית מתערובת הגבינות. סוגרים היטב ומהדקים את הקצוות.
3. בסיר

עמוק מחממים שמן לטיגון, וכשהשמן חם מאוד, מטגנים את כדורי הסולת עד להשחמה.
4. מוציאים את כדורי הסולת מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על צלחת מכוסה בנייר סופג. מגישים מיד.

צילום: אדי ישראל
כדורי סולת ממולאים בגבינות ועגבניות צילום: אדי ישראל
מרק סולת ועגבניות

המרק מועשר בציר בקר בנוסף לסולת ולעגבניות, וזה מה שמעניק לו את טעמו המיוחד.
כמות: 6 מנות, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 420 קלוריות למנה 

החומרים:
לציר הבקר:
3 כפות שמן זית
3 עצמות בקר
1 בצל, חתוך לקוביות
2 גזרים, קצוצים גס-גס
1 כרישה, קצוצה גס
3 ענפי סלרי, קצוצים גס
1/2 כפית פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 ענף רוזמרין
2 ליטרים מים

למרק:
3 כפות שמן זית
1 כף שום כתוש
1 בצל, קצוץ דק
1 כרישה, קצוצה דק
6 עגבניות, חתוכות לקוביות
1/2 ק"ג סולת
ציר בקר
1 כוס יין אדום
מלח ופלפל שחור

להגשה:
כוסברה או בזילקום קצוץ

ההכנה:
הציר:
1. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את עצמות הבקר כשתי דקות מכל צד.
2. מוסיפים בצל, גזר, סלרי וכרישה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות נוספות.
3. מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה ורוזמרין ומערבבים.
4. מוסיפים שני ליטרים מים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות. מסננים את הירקות ועצמות הבקר ושומרים את נוזל הבישול בצד.

המרק:
1. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים שום, בצל וכרישה ומטגנים עד להזהבה.
2. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מוסיפים סולת, ציר בקר ויין, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
3. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

ההגשה:
יוצקים את המרק לקערות הגשה, ומפזרים מלמעלה כוסברה או בזיליקום קצוץ. מגישים חם.

תבשיל קציצות טלה וסולת על מצע ארטישוק ואפונה

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: כשעה

החומרים:
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טלה
300 גרם סולת
3 צרורות פטרוזיליה, קצוצה
1 צרור כוסברה, קצוצה
1 כפית שום כתוש
1/2 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס

לתבשיל הארטישוק והאפונה:
1/4 כוס שמן קנולה
5 שיני שום, קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
1/2 כוס מים
מלח ופלפל שחור
6 תחתיות ארטישוק, חתוכות לפרוסות
1 כוס גרגירי אפונה ירוקה

ההכנה:
הקציצות:
1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
2. בידיים רטובות יוצרים מתערובת הבשר 15-12 קציצות.
2. מניחים על צלחת גדולה ושומרים בצד.

תבשיל הארטישוק והאפונה:
1. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים שום, רסק עגבניות, פפריקה ומים ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
2. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים ארטישוק ואפונה ומערבבים בזהירות.
3. מסדרים את הקציצות מלמעלה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.

ההגשה:
1. מסדרים במרכז כל צלחת הגשה פרוסות פרוסות ארטישוק ואפונה.
2. מניחים שתיים עד שלוש קציצות מלמעלה ומגישים מיד.

צילום: אדי ישראל
תבשיל קציצות טלה וסולת על מצע ארטישוק ואפונה צילום: אדי ישראל
עוגת סולת וקרם מסקרפונה

 כמות: 20 חתיכות, זמן הכנה: 45 דקות: ערך קלורי: 340 קלוריות לחתיכה

החומרים:
לעוגה:
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס סולת
1 כוס פתיתי קוקוס
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס שמן קנולה

לקרם מסקרפונה:
1.5 כוסות שמנת מתוקה
5 חלבונים
1 כוס סוכר
200 גרם גבינת מסקרפונה
1 כפית רום
1 כפית תמצית וניל

ההכנה:
העוגה:
1. מניחים בקערה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2.  מנפים את הקמח לתוך התערובת ומערבבים.
3. מוסיפים אבקת אפייה, סולת, קוקוס, שמן ומיץ תפוזים ובוחשים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מחלקים את התערובת לשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, ואופים במשך 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170- מעלות.
5. מצננים בטמפרטורת החדר.

הקרם:
1. מקציפים את השמנת לקצפת. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים וסוכר לקרם יציב.
2. מערבבים את גבינת המסקרפונה עם רום ותמצית וניל, ומאחדים עם תערובת החלבונים.
3. מוסיפים בתנועות קיפול את הקצפת, ומערבבים בעדינות לקבלת קרם אחיד.

ההגשה:
מורחים את מחצית הקרם על אחת מעוגות הסולת, ומכסים בעוגה השנייה. מצפים את העוגה בקרם שנותר. מצננים במקרר לפני ההגשה.

צילום: אדי ישראל
עוגת סולת וקרם מסקרפונה צילום: אדי ישראל
דייסת סולת עם סילאן ואגוזים

כמות: 6 מנות, זמן הכנה, 15 דקות, ערך קלורי: 390 קלוריות למנה

החומרים:
1 ליטר חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
1 מקל וניל, חתוך לאורכו
1 כוס סולת
100 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
1 כפית תערובת חמשת התבלינים (להשיג בחנויות המתמחות בחומרי גלם מהמזרח הרחוק)

להגשה:
סילאן (דבש תמרים)
1 כוס תערובת אגוזים קצוצים (אגוזי מלך, פקאן,שקדים או פיסטוקים)
קינמון

ההכנה:
1. מניחים בסיר חלב ושמנת, מוסיפים את מקל הווניל ומחממים כדקה על אש נמוכה.
2. מוסיפים את הסוכר, וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס ומתקבל נוזל אחיד.
3.  בעזרת מצקת, מוציאים חצי כוס של הנוזל מתוך הסיר ושומרים בצד.
4. מוסיפים את הסולת לסיר, וממשיכים לבשל כעשר דקות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (מומלץ להשתמש במטרפה ידנית כדי למנוע היווצרות גושים).
5. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים את נוזל הבישול ששמרנו בצד ומערבבים (אם התערובת לא סמיכה מדי, נפטרים ממנו).
6. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ומתקבלת דייסה חלקה בעלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את תערובת חמשת התבלינים והמלח ומערבבים.

ההגשה:
מחלקים את הדייסה לקערות הגשה אישיות. יוצקים מעט סילאן מלמעלה, מפזרים אגוזים קצוצים וקינמון, ומגישים מיד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים