שעועית ירוקה שטוחה עם דבש ברוטב תפוז וסויה
של עינת גלס
350 גר' שעועית ירוקה שטוחה
100 גר' נצרי חיזרן (במבו שוט) חתוכים גס
5-4 שיני שום קצוצות
2 כפיות דבש
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
תפוז מקולף
4 כפות סויה
כפית שמן שומשום
2 כפות שומשום
פלפל שחור טחון, טרי
מעט שמן לטיגון
ההכנה:
1. קוטמים את קצוות השעועית.
2. מערבבים בקערית את הדבש, הסויה, מיץ התפוזים ושמן השומשום.
3. פורסים את התפוז לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ואחר כך חותכים כל פרוסה לרבעים.
4. מחממים את השמן בווק, ומקפיצים את השעועית כארבע דקות. לקראת הסוף, מוסיפים את השום לחצי דקה עד שהוא מזהיב אך לא משחים.
5. מוסיפים את ניצרי החיזרן והרוטב, מערבבים ומבשלים עוד שלוש דקות.
6. מוסיפים את פלחי התפוז, זורים מלמעלה שומשום ומגישים. ניתן לאכול חם או קר.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה