גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עוגת שזיפים בחושה

של ד"ר דפנה שמרון

של ד''ר דפנה שמרון | 12/10/2007 8:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים:
750 גר' שזיפים אדומים, מגולענים וחתוכים לרבעים
1 כוס סוכר
3/4 כוס אגוזי לוז קלויים
1.25 כוסות קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
150 גר' חמאה רכה
3 ביצים מספר 1
1 כפית תמצית וניל
תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ

ההכנה:
1. מחלקים את השזיפים לשתי קערות נפרדות.
2. קוצצים גס מחצית אחת, את השנייה משאירים ברבעים.
3. מוסיפים לכל קערה שתי כפות סוכר, מערבבים ומניחים חצי שעה בטמפרטורת החדר.
4. טוחנים את אגוזי הלוז במעבד מזון לפירורים קטנים.
5. מערבבים את אגוזי הלוז עם הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל האנגלי.
6. מקרימים את החמאה עם הסוכר במיקסר. מוסיפים את הווניל ואת הביצים בזו אחר זו. לבסוף מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים.
7. מסננים את השזיפים הקצוצים, סוחטים ומייבשים במגבת, מוסיפים אותם לבלילת העוגה ומערבבים.
8. מסננים את רבעי השזיפים מהקערה השנייה.
9. משמנים את בסיס ודפנות התבנית בחמאה, מפזרים סוכר ושופכים את הבלילה.
10. מסדרים את רבעי השזיפים עם הקליפה כלפי מעלה על גבי בלילת העוגה.
11. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 175 מעלות במשך שעה וחצי, או עד שהעוגה מקבלת צבע חום-זהוב וקיסם שהוכנס למרכזה יוצא יבש.

יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים