גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


תמיד דופקים את השחורים

אחוזי המכירות של הקוויאר השחור ברוסיה צנחו בגלל המחיר, שרק הולך ועולה. אם זה מעורר בכם תיאבון, יש גם מתכון לשימוש ביתי ומוזל

רויטרס | 10/10/2007 8:56 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סקר של ארגון השימור העולמי גילה, כי מה שעומד בין הרוסים לצריכת הקוויארהשחור הוא לא בהכרח דאגתם לכדור הארץ, אלא המחיר המאמיר של חומר הגלם.

לשם השוואה, קוויאר הבלוגה נמכר ב-1,800 דולר לק"ג בשווקי מוסקבה, וב-7,449 דולר לק"ג בלונדון.

68 אחוז מהנסקרים השיבו כי חדלו לרכוש קוויאר שחור בגלל המחיר, בעוד ארבעה אחוז בלבד ציינו את הכחדת דגי החדקן בים הכספי, כגורם המכריע.

"בני ארצנו לא חושבים על הסביבה כשזה מגיע לקוויאר", מסרה דוברת מטעם הארגון במוסקבה. להערכת הארגון, שיעור של תשע עשיריות מהקוויאר השחור נשלה מהים באופן בלתי חוקי.

על כל פנים, למקרה שכל ענייני כדור הארץ האלה רק מעוררים לכם את התיאבון, צרפנו כאן מתכון של שף עומר מילר מפודארט לבליני עם קוויאר - לא שחור ייוקרתי, אמנם, אך לא פחות מגרה. מדובר במנה שתקפיץ אתכם מיד למטבח הרוסי ולנפלאות הטעמים שלו.

בליני, אגב, הוא הפנקייק של מטבח זה, ומגישים אותו עם סלמון מעושן וקרם פרש או שמנת חמוצה, כשהוא מעוטר בקוויאר או בביצי סלמון. תלוי בכם. קחו בחשבון שאת כל החומרים הדרושים להכנתו תוכלו למצוא בכל מעדנייה ברחבי הארץ.
בליני. צילום: מיכל רביבו
בליני. צילום: מיכל רביבו מיכל רביבו
בליני, שף עומר מילר, פודארט

6 מנות

החומרים:
30 גרם שמרים
1 כפית סוכר
1 כפית קמח
3/4 כוס חלב פושר
2 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
50 גרם חמאה רכה
1 גביע יוגורט דליל
2 כוסות קמח רגיל
חמאה לטיגון

להגשה:
6 פרוסות סלמון מעושן
2 גביעי שמנת חמוצה או קרם פרש
50 גרם קוויאר או ביצי סלמון
עירית קצוצה

ההכנה:
הבליני:
1. מערבבים בכוס את השמרים, הסוכר, הקמח ומעט מהחלב הפושר.
2. מכסים ושומרים בצד כעשר דקות עד שהשמרים יתפחו.
3. שמים בקערה את החלמונים, החמאה, היוגורט והחלב שנותר.
4. מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבבים. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים לקבלת בלילה רכה ואוורירית.
5. מכסים את הקערה ומשהים כחצי שעה במקום חמים.


6. מצננים במקרר לשלוש שעות לפחות.
7. מוציאים את הבלילה מהמקרר כ-30 דקות לפני הכנת הבליני.
8. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ונוקשה, ומקפלים בעדינות אל תוך הבלילה. משהים כרבע שעה
9. מחממים את החמאה במחבת טפלון ויוצקים למחבת כף מהבלילה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומכינים כך את שאר החביתיות.

ההגשה:
1. מגלגלים את פרוסות הסלמון לגלילים. מניחים בכל צלחת שלוש-ארבע חביתיות ויוצקים בצד כף גדושה של שמנת חמוצה או קרם פרש וגליל סלמון מעושן.
2. מעטרים במעט קוויאר או ביצי סלמון, מפזרים מלמעלה עירית קצוצה ומגישים מיד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים