הופעת אורח
אפשר להתנגד לרעיון, אבל מה לעשות - היהדות גורסת כי מצווה לארח כמה שיותר אנשים בסוכה שלכם. קרן צור עם כמה מתכונים שיוציאו אתכם מביני עניין במטבח - ומול האורחים
הבית שלנו, במילים אחרות, הוא בית של אורחים. תמיד פתוח, תמיד מזמין, תמיד מלא באוכל. בתור מרוקאית גאה, אין סיכוי שאמא שלי תחלק את נטל הבישול בין האורחים, חלילה. להפך. היא תמיד תתעקש לעשות את הכול בעצמה. או גרוע מזה - להפיל חלק מהעבודה השחורה עלינו - הילדים שלה.
כל מי שגדל כילד לאמא מרוקאית, מכיר את העבודות השחורות של המטבח. אין כזה דבר לשבת בסלון ולראות טלוויזיה בלי לעשות כלום. את רואה טלוויזיה? עלייך לקלף לוביה תוך כדי, או לחתוך במיה, או לקלף תפוחי אדמה. וכשתסיימי, רצוי שתסייעי בחליטת העגבניות, בצליית חצילים על האש, וכמובן, בעריכת השולחן הסיוטית.
בחנוכה האחרון, בו טיגנתי מאות לביבות, אחרי שכל האורחים נעלמו והשאירו אותנו מותשים לחלוטין, עם הררי כלים בכיור, נשברתי. "למה תמיד אנחנו המארחים? ", נזפתי בהוריי, שכשלו באפיסת כוחות על הספה בסלון. "למה אנחנו אף פעם לא קונים איזו בונבוניירה מסריחה והולכים לטנף בתים של אחרים?". " כי ככה אנחנו מאמינים", פסק אבי, "מי שנותן בנדיבות לאחרים, מישהו למעלה דואג שיהיה לו עוד, כדי שיוכל להמשיך ולתת".
אמר וצדק. ואם יש חג המספק הזדמנות נאותה לפתוח את הלב והבית - הרי שזה סוכות, חג האושפיזין (אורחים בארמית). לפי המסורת היהודית בכל יום קופצת לבקר בסוכה דמות תנ"כית מפורסמת, ובמיוחד בחג הזה, אין מצווה גדולה יותר מלפתוח שולחן לאורחים ולהעניק להם בנדיבות. ולא סתם לארח - לארח בסטייל.
ליאורה קרן, שספר הבישול שלה, "במנות קטנות" (הוצאה עצמית), פורסם לאחרונה, היא בדיוק האישה שתלמד אתכם איך לעשות את זה כמו שצריך. המתכונים שלפניכם לקוחים מתוך הספר, ומוכיחים שעם קצת מאמץ ודמיון, אפשר להפוך כל מתכון ליצירה דקורטיבית, שלא רק תערב לחכם של האורחים, אלא גם תנעם לעיניהם ותספק את השואו הנדרש. חג שמח.
כמות: 24 מנות, זמן הכנה: כשעה ורבע, ערך קלורי: 90 קלוריות למנה
החומרים:
1 בצל בינוני
1 תפוח אדמה קלוף, לא מבושל
1 ביצה
350 גרם בשר טחון
1/4 כפית שום כתוש
1 כפית חרדל
1/2 כוס שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור
24 ביצי שליו מבושלות, שלמות וקלופות
פירורי לחם
שמן זית לטיגון
להגשה:
ענפי רוזמרין
ההכנה:
1. במעבד מזון מרסקים בצל, תפוח אדמה וביצה לתערובת חלקה. מניחים בקערה גדולה את הבשר,
ומערבבים עם התערובת.
2. מוסיפים שום, חרדל ושמיר, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3. מחלקים את התערובת לארבעה כדורים שווים, ויוצרים מכל כדור קציצה מוארכת
4. תוחבים לכל קציצה שש ביצי שליו שלמות. מגלגלים את הקציצות בפירורי לחם.
5. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
6. מצננים במקרר במשך כמה שעות.
ההגשה:
1. פורסים כל קציצה ל12- פרוסות, כך שמתקבלות כ-48 פרוסות קטנות, מנוקדות בביצי שליו.
2. מעטרים ברוזמרין ומגישים מיד.

כמות: 30 מנות, זמן הכנה: כשעה וחצי, ערך קלורי: 147 קלוריות למנה
החומרים:
לריבת בצל:
350 גרם סוכר חום
1 כוס חומץ בן יין
4/3 כוס יין לבן יבש
1 שן שום קצוצה
3 מסמרי ציפורן
1/4 כפית גרגירי חרדל
1 ק"ג בצל פרוס לטבעות דקות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לכדורי הכבד:
1/4 כוס שמן לטיגון
3-2 בצלים קצוצים דק
500 גרם כבד עוף נקי מגידים ושומן
3 ביצים קשות
2 דבלים קצוצות לקוביות קטנות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן טחונים דק
30 גביעי גלידה מיניאטוריים
2 רימונים מפורקים לגרגירים (או 2 ו1/2- כוסות כוסות גרגירי רימונים)
ההכנה:
ריבת הבצל:
1. בסיר בינוני ממיסים על אש בינונית סוכר עם חומץ ויין, מוסיפים שום, ציפורן וגרגירי חרדל ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את טבעות הבצל ומערבבים ממליחים ומפלפלים.
3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מדי פעם מערבבים.
4. כשרוב הנוזלים מתאדים, מורידים מהאש, מצננים ושומרים במקרר.
כדורי הכבד:
1. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את הכבד ומטגנים היטב מכל הצדדים.
2. מוציאים את הבצל והכבדים מהמחבת, ומעבירים למעבד מזון.
3. מוסיפים ביצים קשות ומעבדים עד לקבלת מרקם גס.
4. מוסיפים את הדבלים ומעבדים בשני פולסים מהירים. מעבירים לקערה ומצננים במקרר כשעתיים לפחות.
ההגשה:
1. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פלאפל, ומגלגלים באגוזים טחונים.
2. מורחים את פנים גביעי הגלידה במעט ריבת בצל, ושמים כדור בתוך כל גביע.
3. לוחצים מעט כדי שהכדור לא ייפול.
4. בתחתית כוס מרטיני מניחים מעט גרגירי רימון, ובתוכם מניחים את גביעי הגלידה.
5. מעטרים כל כדור כבד בגרגיר רימון, ומגישים מיד.

כמות: 24 מנות, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 105 קלוריות למנה
החומרים:
לקציצות:
1 ק"ג עוף טחון
1 תפוח אדמה מקולף ומגורר
1 בצל קטן קצוץ דק
1 ביצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס פירורי לחם, מעורבבים עם 1 כף שומשום ו1- כף קצח
לרוטב:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כף מיץ לימון
2 כפות תרכיז תפוזים קפוא, מופשר
1/3 כוס מים
1/4 כפית מלח
להגשה:
פלפלים בצבעים שונים חתוכים לקוביות
עלי בזיליקום
24 שיפודי עץ
כדורי העוף:
1. מניחים את העוף בקערה גדולה, מוסיפים את תפוח האדמה, הבצל, הביצה והפטרוזיליה.
2. מערבבים ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
3. יוצרים מהתערובת כ-48 כדורים בגודל אגוז.
4. מגלגלים בתערובת פירורי הלחם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
5. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
הרוטב:
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה או בצנצנת סגורה, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
ההגשה:
1. משפדים לסירוגין קוביות פלפל ושני כדורי עוף על כל שיפוד, ומעטרים בעלה בזיליקום בצד.
2. מניחים שני שיפודים על כל צלחת הגשה, ומגישים עם הרוטב בצד.

כמות: 20 יחידות, זמן הכנה: 15 דקות, ערך קלורי: 147 קלוריות ליחידה
החומרים:
1 כף אבקת סוכר
1/2 ק"ג מרציפן גולמי
1 עלה לדר
ההכנה:
1. מפזרית אבקת סוכר על משטח העבודה. מרדדים את המרציפן על אבקת הסוכר עד שתתאים בגודלה לעלה הלדר.
2. מניחים את המרציפן על הלדר, ומרדדים במידת הצורך, כך שהמרציפן יכסה את עלה הלדר.
3. מהדקים ומגלגלים לרוחב, כך שמתקבל גליל ארוך וצר.
ההגשה:
פורסים את הגליל בעזרת סכין חדה ל-20 פרוסות, בעובי חצי סנטימטר. מסדרים בצלחת הגשה רחבה.