פטה כבד
שף ניר צוק
300 גר' כבדי עוף
100 גר' חמאה
שומן אווז מומס לטיגון או כף שמן
כף גדושה של שומן אווז
1 כף פלפל מדגסקר
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף ליקר קסיס
ההכנה:
1. מבשלים על אש נמוכה את הכבדים בשומן אווז או בכף שמן כ-12 דקות. מכבים את האש ומניחים להם להתקרר.
2. טוחנים במעבד מזון את הכבדים הקרים יחד עם שומן האווז, החמאה, המלח, הפלפל והקסיס.
3. מעבירים את הכל לכלי גדול ומערבבים היטב, מוסיפים את פלפל המדגסקר, מכניסים לטרין ומקררים.
4. מגישים בתוספת ריבה לפי הטעם ופרוסות צנימים.