מחלקה ראשונה
קרן צור וגבי בר חיים מאחדות כוחות עם שף ירון שליו ממסעדת טוטו לטובת מדור שמוקדש למנות ראשונות והתחלות חדשות
בניגוד לשנים קודמות, בהן הייתי משקרת לעצמי ללא הרף בכל הקשור לסגנון חיי (מהחלטות כמו "מהיום אשתה לפחות ליטר וחצי של מים ביום" ועד "לעולם לא אשתכר יותר מאלכוהול זול, במיוחד לא באמצע השבוע" ), ראש השנה הנוכחי מוצא אותי מפוכחת הרבה יותר. החיים לימדו אותי שהחלטות, לפחות אצלי, הן מתכון בטוח לאכזבה.
במהלך השנה האחרונה הפרתי לא מעט הבטחות לעצמי ולחברים סביבי. כך למדתי שיש לי שני סוגי חברים: אלו שנוזפים בך כשאת לא מקיימת את מה שהבטחת, ואלו שאוהבים אותך בכל מצב.
גבי, למשל, שייכת לסוג השני. למעשה, כך נולד טור החג הנוכחי: במהלך שיחת חולין, במהלכה התבכיינתי לה על ראש השנה בכלל ועל המדור בפרט ("עוד פעם ראש השנה? עוד ארוחת חג? הרי מה כבר אפשר לחדש") עלה הרעיון למדור הנוכחי.
היא פשוט שאלה אותי מה אני מאחלת לעצמי לשנה החדשה. כשהתשובה שלי היתה "התחלות חדשות", היה ברור שהמדור הזה יהיה אופטימי וחיובי, כמו שאני רוצה שהשנה החדשה תהיה בשבילי.
התוצאה: מדור שכולו התחלות - כלומר, רק מנות ראשונות. כולן פשוטות, משמחות ומחומרי הגלם הכי ישראלים שיש. השף ירון שלו, המופקד על המטבח של "טוטו", ששתינו סימנו כאחד השפים הצעירים והמבטיחים כאן, נרתם למשימה, וביחד רקחנו שלושתנו את הפתיח האולטימטיבי לתשס"ח. כשהכנו אותה במטבח של המסעדה, ואחר כך חיסלנו את התוצאות על הבר, ידעתי שקיימתי בהצלחה את ההחלטה הראשונה לשנה הבאה.
כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 50 דקות, ערך קלורי: 605 קלוריות למנה
החומרים:
לסלט:
2 כוסות עדשים שחורות
2 עגבניות תמר בשלות, קצוצות גס
2 בצלים סגולים, קצוצים גס
4 שיני שום, קצוצות גס
1/2 כוס רשאד, קצוץ גס
4 כפות
2 כפות נענע, קצוצה גס
3 ענפי בצל ירוק, קצוצים גס
1/3 כוס שמן זית
מיץ מ-2 לימונים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לצלעות:
מעט שמן זית
1 ענף רוזמרין
1 ק"ג צלעות טלה טריות, חתוכות לפרוסות בעובי 3-2 ס "מ
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
ההכנה:
הסלט:
1. מניחים את העדשים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות , עד שהעדשים מתרככות, אבל לא יותר מדי. שוטפים, מסננים ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
הצלעות:
1. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הרוזמרין ומטגנים את צלעות הטלה כמה דקות מכל צד עד לדרגת הצלייה הרצויה, ממליחים ומפלפלים.
ההגשה:
1. מסדרים את הסלט בצלחת הגשה גדולה, או מחלקים לשש קערות הגשה אישיות.
2. מסדרים את צלעות הטלה מלמעלה ומגישים מיד.

כמות: 8 מנות, זמן הכנה: חצי שעה, ערך קלורי: 125 קלוריות למנה
החומרים:
6 חצילים בינוניים
4 פלפלים ירוקים חריפים
2 בצלים סגולים, קצוצים גס
1/2 כוס שמן זית
מיץ מ-2 לימונים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
4 כפות נענע, קצוצה גס
5 כפות ריג'לה, חתוך גס
2 כפות זעתר טרי, קצוץ דק
גרגירי רימון
ההכנה:
1. קולים את החצילים והפלפלים על הגריל או על להבת הגז.
2. קולפים את החצילים ומניחים את בשרם בצלחת הגשה רחבה. קולפים את הפלפלים, קוצצים דק ומפזרים מלמעלה.
3. מפזרים מלמעלה את הבצלים ויוצקים שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
4. מפזרים מלמעלה עשבי תיבול וגרגירי רימון ומגישים מיד.
כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 240 קלוריות למנה
החומרים:
לסלט:
10 ארטישוק ירושלמי, נקי ומקולף
3 עגבניות תמר, קצוצות גס
1 פלפל ירוק, קצוץ דק
1 בצל סגול, פרוס דק
2 גבעולים של בצל ירוק, קצוצים גס
2 כפות כוסברה, קצוצה גס
1 כף עלי זעתר, קצוצים גס
1 כף נענע, קצוצה גס
מיץ מ-2 לימונים
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
1/2 ק "ג פילה דג ים טרי (פלמידה, אינטיאס, מוסר או טונה אדומה)
שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי משובח
מלח ופלפל שחור
ההכנה:
הסלט:
1. פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות מאוד (מומלץ להשתמש במנדולינה) ומעבירים לקערה גדולה.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
ההגשה:
1. חותכים את הדג ל-18-12 פרוסות.
2. מחלקים את הסלט לשש צלחות הגשה אישיות ומניחים על כל מנה כשתיים-שלוש פרוסות דג.
3. מזלפים מלמעלה מעט שמן זית ובלסמי, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומגישים מיד.

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 260 קלוריות למנה
החומרים:
לשקדי עגל:
800 גרם שקדי עגל חלב
2 ליטרים ציר עוף
2 כפות חומץ
1 ענף טימין
2 עלי דפנה
6-5 גרגירי פלפל אנגלי
למצע עלי המנגולד:
1/3 כוס שמן זית
6 שיני שום, קצוצות גס
1 חבילת עלי מנגולד, קרועים גס
4 כפות כוסברה, קצוצה גס
4 כפות נענע, קצוצה גס
מיץ מ-2 לימונים
1 כפית צ'ילי גרוס
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
ההכנה:
שקדי העגל:
1. מניחים את כל החומרים בסיר ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
2. מסננים מנוזלי הבישול, מקלפים את השקדים משכבת העור החיצונית ושומרים בצד.
עלי המנגולד:
1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את השום עד להזהבה.
2. מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים תוך כדי ערבוב כשלוש דקות.
3. מעבירים את המנגולד לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
ההגשה:
1. מעבירים את עלי המנגולד לצלחת הגשה רחבה, או מחלקים לשש קערות הגשה אישיות.
2. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את שקדי העגל עד להזהבה.
3. מסדרים את השקדים בצלחת ההגשה או מחלקים בין הצלחות האישיות ומגישים מיד.
