חלב קוקוס והל עם טראפלס שוקולד מריר ורוזמרין
של שושי דרעי
לחלב הקוקוס:
2 פחיות חלב קוקוס
8 תרמילי הל
10 כפות סוכר
1 חפיסת שוקולד לבן
100 גרם חמאה
לטראפלס:
100 גרם שמנת מתוקה
2 ענפי רוזמרין
330 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 חלמונים
25 מ"ל מיץ תפוזים
קקאו, לגלגול
ההכנה:
חלב הקוקוס:
1. מביאים לרתיחה בסיר חלב קוקוס, הל וסוכר ומבשלים חמש דקות על אש בינונית.
2. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד.
3. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
4. מסננים (כדי להוציא את ההל ולמניעת גושים), מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת אחידה.
5. מעבירים למקרר לצינון מלא.
הטראפלס:
1. מחממים לסף רתיחה שמנת מתוקה ורוזמרין.
2. מסירים מהאש, מוציאים את ענפי הרוזמרין ויוצקים על השוקולד.
3. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
4. מוסיפים את החמאה, החלמונים והמיץ ומערבבים לתערובת אחידה.
5. מעבירים למקפיא למשך הלילה, עד שהתערובת מתקשה.
6. מגלגלים את התערובת לכדורים קטנים בידיים מאובקות בקקאו.
7. מגלגלים את הכדורים באבקת קקאו ושומרים במקפיא עד ההגשה.
ההגשה:
1. יוצקים לגביעים את המרק ומניחים מעל שניים עד שלושה טראפלס.
2. מגישים קר.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף יענה בשמחה