כריך חזה עוף בסויה וממרח פלפלים
של עינת גלס
לחזה עוף:
1 חזה עוף פרוס לשניצל
1 שן שום קצוצה
2 כפות סויה
1 כפית סוכר חום
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
מספר טיפות שמן שומשום
שמן לטיגון
לממרח פלפלים:
5 שיני שום קצוצות
2 כפות מיץ לימון
3 פלפלים אדומים גדולים
שמן זית לטיגון
1/3 כפית צ'ילי אדום יבש וטחון (לא הכרחי)
לתיבול אסיאתי:
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
3 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר חום
מלח
לכריך:
ממרח פלפלים
1 עלה כרוב חתוך לרצועות
מספר עלי כוסברה (לא הכרחי)
1 מנגו פרוס דק
ההכנה:
חזה העוף:
1. מערבבים בקערה את השום, הסויה, הסוכר, הג'ינג'ר ושמן השומשום, ומשרים את
חזה העוף כחצי שעה.
2. מחממים שמן במחבת, ומטגנים את חזה העוף עד להזהבה.
3. תוך כדי טיגון מזליפים עליו מחומרי ההשריה.
ממרח הפלפלים:
1. מרסקים את הפלפלים במעבד מזון. מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים קלות את השום.
2. מוסיפים את מחית הפלפלים (עם מעט מהמים שנוצרו בתהליך הריסוק).
3. מוסיפים את מיץ הלימון והמלח.
4. מבשלים על אש קטנה כרבע שעה, עד לאידוי הנוזלים והתרככות הפלפלים.
5. אם רוצים להוסיף תיבול אסיאתי, מוסיפים את הג'ינג'ר בעת טיגון השום ואת הסויה והסוכר במקום המלח. ניתן לשמור במקרר כשבוע.
הרכבת הכריך:
מורחים לחם בממרח, ומוסיפים את שאר המרכיבים, כולל חזה העוף המטוגן.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף יענה בשמחה