סניור סנדוויץ'
לקראת פתיחת שנת הלימודים קרן צור מארחת את איש הממרחים דודי שחף, מהסנדוויצ'יה המיתולוגית של איציק ורותי. התוצאה: חגיגה בין שתי פרוסות לחם
מה שכן, לדבר אחד אני כן מתגעגעת: לסנדוויצ'ים שהכינו לי לבית הספר. לזכות הבית שבו גדלתי ייאמר, שהוא תמיד שילח אותנו לבית הספר עם סנדוויצ'ים סופר מושקעים, אפילו יותר מדי.
כך לדוגמה, ביום שדה הראשון בצופים, כשכל החניכות של קבוצת "בועה" התייצבו עם שני חצאי פיתה מרוחים בשוקולד, אני הופעתי עם שישה חצאי באגט מפוצצים בסלמי, קבנוס, חרדל ובצל.
לא פעם חברותיי לספסל הלימודים עיקמו את החוטם, כשהן שלפו בהפסקת עשר כריך מהודק ואסתטי, ואני הסרחתי את כל הכיתה בפיתה גדושה בדגים מלוחים. מה לעשות שאבא שלי הכין את הסנדוויצ'ים, והוא תמיד האכיל את ילדיו במה שהוא אוהב.
היום אני יודעת להעריך יותר מתמיד את האהבה שהכניסו לי בפיתה. למעשה, לו הייתי יועצת חינוכית, הייתי דורשת מכל תלמיד להראות לי את הסנדוויץ' שלו. אם תחשבו על זה, זאת דרך מצוינת לאבחן מקרים של הזנחה רגשית.
"סנדוויץ' עושים באהבה, או שלא עושים בכלל," מסכים איתי דודי שחף, שבהחלט יודע על מה הוא מדבר. דודי הוא דור ההמשך של איציק ורותי, המייסדים של דוכן הסנדוויצ'ים הקטן והמפורסם בעל אותו השם, הממוקם ברחוב שינקין בתל אביב, שבדיוק החודש מציין יום הולדת .50
שחף, שהילדים שגדלו על הסנדוויצ'ים שלו כבר הפכו להורים והיום הם מביאים לדוכן שלו את ילדיהם, מתכנן לחשוף את מתכוניו האהובים (סלט קישואים, סלט גזר פיקנטי, שקשוקה הורסת ועוד) רק ביום פרישתו.
אבל לקראת פתיחת שנת הלימודים, הוא ניאות לנדב מתכונים ממטבחו הפרטי ולהרכיב חמישה כריכים שווים במיוחד לבית הספר. מי שישקיע יקבל, בתמורה, את הילד עם הסנדוויץ' הכי טעים בכיתה. וזאת, תסכימו איתי, כבר התחלה טובה לשנת לימודים מוצלחת.

כמות: 1 כריך, זמן הכנה: 5 דקות, ערך קלורי: 350 קלוריות לכריך
זו ההצעה
החומרים:
1 קרואסון חמאה גדול
3-2 כפות גבינת ריקוטה
1 כפית דבש
ההכנה:
1. חוצים את הקרואסון ומורחים על צדו האחד את הגבינה.
2. מזלפים למעלה את הדבש ומכסים בחצי השני.

כמות: 1 כריך, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 650 קלוריות לכריך
מי שאוהב חומוס במרקם דליל, יכול להוסיף לתערובת עוד כמה כפות של טחינה, או להשתמש ביוגורט שהופך את הממרח לבהיר יותר בצבעו ורענן יותר בטעמו.
החומרים:
לממרח חומוס:
1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבש
1 כפית אבקת אפייה
2/3 כוס טחינה גולמית
1 כף מלח לימון
1 כוס מים
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
מלח
החומרים:
לכריך:
1 בורקס גבינה משולש וגדול
1 כף חומוס
1 ביצה קשה
3 פרוסות עגבנייה
ההכנה:
הממרח:
1. מניחים את גרגירי החומוס בקערה, מכסים במים קרים ומשרים ל-12 שעות לפחות.
2. שוטפים את החומוס, מסננים ומעבירים לסיר גדול. מכסים את החומוס במים (שיגיעו בערך 15 ס"מ מעל החומוס,( מוסיפים אבקת אפייה ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים בסיר לא מכוסה כשעה, עד שגרגירי החומוס מתרככים. שוטפים ומסננים.
4. מעבירים את החומוס למעבד מזון, מוסיפים את שאר חומרי הממרח ומעבדים לעיסה אחידה וחלקה. מתבלים במלח לפי הטעם.
הכריך:
1. חוצים את הבורקס ומורחים את החומוס על אחד החצאים.
2. מניחים מעל את פרוסות הביצה והעגבנייה ומכסים בחצי הנותר.
כמות: 1 כריך, זמן הכנה: 5 דקות, ערך קלורי: 440 קלוריות לכריך
שחף מספר שמדובר בטריק ישן של אמהות, שילדיהן מסכימים לאכול רק שוקולד, אשר מטרתו לדחוף גם קצת גבינה לתוך הסנדוויץ.' מקורו של הכריך באיטליה, שם נהוג למרוח על הלחם שכבה עבה של נוטלה, ולכסות בפרוסות של מוצרלה - גבינה אנמית בטעמה שמשתדכת נפלא לשוקולד.
מדובר בכריך קל להכנה, ושחף גם ממליץ לטפטף קצת שמן זית מלמעלה, ולקלות את כל הקומבינציה בטוסטר אובן.
החומרים:
2 פרוסות לחם או חלה
1 כף שוקולד נוטלה 4-3 פרוסות גבינת מוצרלה
ההכנה:
1. מורחים את השוקולד על אחת הפרוסות ומסדרים מעליו את פרוסות הגבינה.
2. מכסים בפרוסה השנייה, מהדקים וחותכים למשולשים.

כמות: 1 כריך, זמן הכנה: 10 דקות, ערך קלורי: 450 קלוריות לכריך
אינספור שירי הלל נכתבו על הערכים התזונתיים שבטחינה, וכשמערבבים אותה עם סילאן (דבש תמרים) ומוסיפים קוקוס ואגוזים, מקבלים ממרח טעים ובריאותי, שהולך נפלא עם לחם טרי - כפרי או לבן. התוספת של שערות החלבה משדרגת את הכריך למעדן.
החומרים:
לממרח טחינה וסילאן:
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס סילאן
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
3 כפות שבבי קוקוס
החומרים:
לכריך:
2 פרוסות לחם כפרי או חלה
2 כפות ממרח טחינה וסילאן
30 גרם שערות חלבה
ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים של ממרח הטחינה והסילאן, מורחים כל פרוסת לחם בתערובת שנוצרה. 2. מפזרים שערות חלבה על אחת הפרוסות, ומכסים בפרוסה השנייה. מהדקים וחותכים למשולשים.
כמות: 1 כריך, זמן ההכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 750 קלוריות לכריך
סנדוויץ' שמתאים לילדים עם תיאבון בריא. מי שמעוניין לחסוך בקלוריות יכול להשתמש בטונה משומרת במים ולוותר על המיונז ועל הקשקבל.
החומרים:
למיונז ביתי:
1 חלמון
1 כף חרדל דיז'ון
250 מ"ל שמן זית
2 כפיות חומץ בן יין
מלח ופלפל שחור טרי
250 מ"ל שמן רגיל
החומרים:
לסלט טונה:
1 קופסת שימורים של טונה בשמן, מסוננת
1/2 קופסת שימורים של תירס
1/2 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
2 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות
1/2 בצל קצוץ דק
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מיונז
1 כף קטשופ
מלח ופלפל שחור
לכריך:
1 ג'בטה
5-6 כפות סלט טונה
2 כפות גבינת קשקבל מגוררת
1/2 עגבנייה חתוכה לפרוסות
ההכנה:
המיונז:
1. מניחים את החלמון והחרדל במכל מעבד המזון, מפעילים, ומוסיפים את שמן הזית בהדרגה.
2. כשהתערובת מתחילה להתעבות מוסיפים את החומץ ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3. מוסיפים את השמן הרגיל בהדרגה ומגבירים את פעולת המעבד, עד שהתערובת מקבלת מרקם יציב וצבע חיוור.
הסלט:
מערבבים בקערה את כל החומרים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
הכריך:
1. חוצים את הג'בטה ומפזרים את סלט הטונה על אחד החצאים.
2. זורים למעלה את הגבינה המגוררת, מסדרים את פרוסות העגבנייה ומכסים בחצי הנותר.