תבשיל דלעת עם פירות יבשים
של אילנה כהן
2 בצלים גדולים קצוצים
100 גר' שזיפים שחורים
100 גר' צימוקים בהירים
100 גר' דבלים
100 גר' משמש
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
150 גר' שבבי שקדים
1/2 כוס סילאן
כפית שטוחה קינמון
גרידה מחצי לימון
ההכנה:
1. משרים את הפירות היבשים במים לחמש שעות לפחות.
2. מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את הפירות שהשרו בתוספת 3/4 כוס ממי ההשריה.
3. מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הדלעת ומנמיכים את הלהבה.
4. מבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה.
5. מוסיפים את הסילאן, הקינמון וגרידת הלימון.
6. מבשלים 20 דקות נוספות על להבה נמוכה בסיר מכוסה.
ההגשה:
אחרי שהתבשיל מתקרר, מפזרים מעליו שבבי שקדים ומגישים.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה