הפעם הם באמת הגזימו
הנה עוד הוכחה לכך שלאמריקנים אין טעם טוב: הלהיט המקומי החדש הוא פלח אבטיח שנצלה כמו סטייק. יש גם מתכון להתנסות ביתית
המתכון לקוח ממסעדת "לינקולן 51" שבמסצ'וסטס, וכשמו כן הוא: פלח אבטיח גדול, אשר בדומה לסטייק בשר עסיסי, נאפה בתנור במשך שעתיים וחצי בחום של 175 מעלות צלזיוס. מצפים אותו בחמאה, מלח ופלפל שחור, עד שהוא מקבל את המראה והמרקם של סטייק בשר אמיתי.
האפייה בתנור גורמת לאבטיח לאבד את מרקמו הגרגירי לטובת מרקם לעיס מעט, הדומה לזה של טונה אדומה צרובה. כך שלרגע, נדמה כי אכן אוכלים סטייק של דג.
הטעם אינו מתוק, אף כי גם לא בשרני. לפי השף והבעלים של המסעדה, ג'פרי פורניה, "כמעט מדי לילה, המנה אוזלת". אם הסיפור הזה מעורר בכם תיאבון, הנה המתכון:
סטייק אבטיח
החומרים:
1 אבטיח
ליקר שרי
1 חבילת חמאה
250 ג' גבינת פטה
ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.
2. פורסים את האבטיח לחתיכות בגודל של סטייק ובעובי של 3-4 ס"מ.
3. מניחים אותן בתבנית, יוצקים עליהן שרי וחמאה ומפזרים מעל מעט מלח.
4. מכסים
את התבנית בנייר אפייה ואחר כך בנייר אלומניום וצולים במשך שעתיים עד שעתיים וחצי.
5. מניחים את הסטייקים על נייר סופג ומקררים.
6. בוזקים את הרוטב שנשאר בתבנית על החתיכות ומגישים עם תוספות כגון גבינת פטה.