קישואים ממולאים בקינואה, פטריות שמפיניון וגבינת צאן
של אביטל סבג-חורש
החומרים:
8 קישואים מסוג זוקיני
1 כוס קינואה
1 חבילת פטריות שמפיניון
1 בצל סגול
3 שיני שום
100 גר' גבינת צאן בולגרית
1 כפית מלח גס אפור
1 כפית פלפל אדום
1 צרור בזיליקום
1/4 כפית קימל
2 כפות שמן זית
3 כוסות מים
4 כפות סויה
ההכנה:
1. חוצים את הקישואים לרוחבם ומסירים את תוכנם בעזרת סכין (או חולץ גרעינים של תפוחי עץ).
ניתן גם לחצות את הזוקיני לאורך, ולהפוך אותם למעין סירות.
2. שוטפים ומסננים היטב את הקינואה, ומקפיצים בסיר עם כפית שמן זית למשך דקה.
3. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים על להבה קטנה למשך עשר דקות, עד שהמים מתאדים.
4. קוצצים את הבצל, השום והפטריות ומאדים יחד במחבת עם כף שמן זית למספר דקות.
5. קוצצים את הבזיליקום וחותכים את הגבינה לפיסות קטנות ומוסיפים למחבת.
6. מערבבים את הירקות עם הקינואה, הגבינה והתבלינים, וממלאים את הקישואים בתערובת.
7. מסדרים את הקישואים בתבנית, יוצקים מעליהם 2 כוסות מים ו-4 כפות סויה, ואופים למשך חצי שעה ב-180 מעלות.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה