גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מעטפות סלמון מעושן עם גבינת קמבזולה ואגסים

של רחל גרא

nrg מעריב | 20/7/2007 8:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לא מכבר פגשתי בגבינה חדשה ושמה "יואב", המשתייכת למשפחת הקמבוזולה. "קמבו... מה?" אתם
שואלים? אז ככה, זהו שילוב מתוחכם של גבינת הקממבר מחלב הבקר, שמרקמה קרמי וקליפתה עובש לבן, לבין הגורגונזולה מחלב הצאן, המנומרת בעובש כחול.

כך נוצרה גבינה חדשה - והיא פופולרית מאוד בגרמניה ובאנגליה - שמרקמה קרמי והיא מצופה בעובש לבן ועדין, ובלבה מתגלים פסי עובש כחולים ופיקנטיים. נדבקתי ברוח השדכנות של ידידי ערן יעקב'ס, שפיתח את הגרסה המקומית למשפחת הקמבוזולה, ושידכתי אותה עם פרוסה דקיקה של סלמון מעושן ואגסים מקורמלים ביין. כך נולד עוד מתכון מ - "מחלקת הרושם המזוקק" שלי. קל, טעים ונראה מיליון דולר.

החומרים:
6 פרוסות סלמון מעושן
6 פרוסות עבות (כ2- ס"מ) גבינת "יואב"
קורט פלפל שחור גרוס טרי
1 חבילת נבטי חמניות או נבטי אפונה (ואפשר גם וגם)
לאגסים המקורמלים: 6 אגסים, קלופים וחתוכים לאורך לטריזים
1 כף חמאה
2 כפות סילאן
1/2 כפית אגוז מוסקט טרי ומגורר
קורט מלח גס + פלפל שחור גרוס
1 חופן עלעלי בזיליקום קינמוני
1/2 כוס יין מוסקט

לרוטב:
נוזלי אידוי האגסים
1 כף לימונצ'לו
1 כף קליפת לימון מגוררת

ההכנה:
1. מאדים את האגסים בחמאה עם הסוכר והתבלינים.
2. מוסיפים את היין ומצמצמים עד שהאגסים מזהיבים.
3. מוציאים את האגסים לקערה ומצננים.
4. מוסיפים למחבת כוס מים ואת הליקר והזסטים של הלימון, מביאים לרתיחה ומכבים.
5. מניחים נתח גבינה על פרוסת סלמון ועליה 3-2 טריזי אגסים מקורמלים, ומקפלים למעטפה.
6. חוצים את המעטפות באלכסון ומניחים על הנבטים. מניחים ממעל ומסביב 3-2 טריזי אגסים, ומטפטפים מן הרוטב.

יש לם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל, והשף ישמח לענות

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים