סלט עם קוביות סלק צלויות וגבינת פטה בוויניגרט פטל
של השף אורן לוקסנבורג מסעדת bariba
לסלט:
1 סלק גדול
1 חסה עגולה
1 חבילת עלי בייבי
100 ג' גבינת פטה צאן מפוררת
לוויניגרט:
1/2 בצל סגול קטן
2 כפות דבש
50 סמ"ק חומץ פטל
1 כפית חרדל דיז'ון
מיץ מחצי לימון
200 מ"ל שמן זית
ההכנה:
הרוטב:
1. מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
2. מתקבלת כמות גדולה של רוטב שנשמר לאורך זמן במקרר.
3. לצורך הכנת הסלט משתמשים רק בשלוש כפות.
הסלט:
1. עוטפים את הסלק בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך שעה.
2. מקררים, מקלפים וחותכים לקוביות.
3. שוטפים ומייבשים את החסה.
4. מערבבים בקערה גדולה עם קוביות סלק, עלי בייבי ורוטב ויניגרט.
5. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מפזרים מלמעלה את גבינת הפטה ומגישים מיד.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה