גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


קרפ גבינת ריקוטה וצימוקים ברוטב טופי

של שף קונדיטורית אסנת רוט, אספרסו בר

nrg מעריב | 12/7/2007 8:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
8 מנות

החומרים:
2 כפות שמן
1 כוס קמח (140 גרם)
1.5 כוס חלב (300 גרם)
2 ביצים
קורט מלח
1 כף סוכר

למלית גבינה וצימוקים:
250 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם גבינה לבנה 9%
100 גרם סוכר
30 גרם אינסטנט פודינג וניל
100 גרם צימוקים ברום (סחוטים)
גרידת לימון מלימון אחד

לרוטב קרמל:
185 גרם סוכר חום בהיר
250 גרם שמנת מתוקה
100 גרם חמאה

ההכנה:
1. כשעתיים לפני שמתחילים, משרים 100 גרם צימוקים ברום איכותי ונותנים לצימוקים לעמוד ולספוח את הרום.במידה ואין רום בבית, אפשר לשים מים ותמצית רום, אבל כמובן שהאופציה הראשונה עדיפה.
2. מערבבים במיקסר או בלנדר את כל החומרים הרטובים, מוסיפים את הקמח לאט עד לקבלת מסה אחידה.
3. מטגנים קרפים דקים במחבת טפלון (אפשר ללא שמן בכלל).
4. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
5. פורסים קרפ ומניחים במרכז מהמלית גבינה, מקפלים בצורת מעטפה או מגלגלים לגליל סגור בצדדים.
6. מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר מעל להבה בינונית עד להמסה (לא להרתיח), כשהמסה אחידה מפסיקים לערבב ונותנים לה לבעבע קלות כ-3-4 דקות, עד שהמסה נהיית סמיכה קלות ובצבע קרמלי.
7. שופכים מעל הקרפים ומגישים.

טיפ:
אפשר לגוון את הקרפים עם תותים או בננות במקום צימוקים.

יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים