גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מותק של חיים

לכבוד יום הולדתה ה‭30-‬ בחרה קרן צור להגשים פנטזיה קולינרית פרועה: חינגה של ממתקים וחטיפים, בשיתוף השף אביב משה

קרן צור. צילום: רובי קסטרו | 12/7/2007 8:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מגיל 16 ואילך, מתלווה ליום ההולדת שלי אותו טקס קבוע: דקות ספורות לאחר יקיצתי, אני מתייצבת בקיוסק הקרוב ורוכשת לעצמי שקית גדושה בממתקים: סוכריות בננה, נחשים, דובוני ג'לי ומסטיקים צבעוניים.

כך עשיתי גם השנה, רק שהפעם, משום מה, התלווה להילולה המתוקה טעם לוואי מר. "תתבגרי‭,"‬ נזף בי קול פנימי צורמני, "אישה בת 30 לא יכולה להרשות לעצמה הרגלים תמוהים כשלך: להחביא דרך קבע סוכרייה על מקל בתיק, לצלות מרשמלו על הגז ולחבב את עודד קטש, רק משום שפעם התוודה בריאיון כי גם הוא, ממש כמוך, מכור נואשות למסטיק אבטיח‭."‬
   
חדש וזר לי הוא, הקול הצורמני. בשנה האחרונה ליווה אותי ללא הפסקה, כופה עליי חשבונות נפש נוקבים ולילות נטולי שינה, המתלווים בדרך כלל למשבר גיל ה‭.30-‬ ובכל זאת, כשהתעוררתי לבסוף ביום המיוחל, נפלה עליי שלווה משונה. כשהבטתי במראה הבנתי, שעל אף שהשנים עושות את שלהן, יש גם דברים טובים שבאים עם הגיל. אחד הטובים שבהם, לטעמי, הוא העובדה שנמאס לך להתנצל על מי שאת.

אולי הגיע הזמן להכיר בכך שממתקים זאת השריטה שלי. אחרי הכול, אני לא מכירה הרבה אנשים שאוספים מכונות מסטיקים וצעצועים של "צ'ופה צ'ופה" (יצרנית סוכריות המקל הגדולה בעולם‭,(‬ ומתחילים כל ביקור בחו"ל בסקירת ההיצע ב"פיצוצייה" הסמוכה למלון. כיוון שכך, לרגל יום הולדתי ביקשתי להגשים את הפנטזיה האולטימטיבית שלי: ארוחה שכולה ממתקים.

ידעתי בדיוק מי יבין ללבי: השף אביב משה ממסעדת "מסה" בתל אביב הוא פריק מושבע של ממתקים, והוא גם עושה להם כבוד בתפריט. משה, שנולד יום אחריי, הרגיש כפי הנראה שאני זקוקה לתמיכה נפשית ועל כן מיהר לבשר לי שבני מזל סרטן ידועים בחיבתם לממתקים. אבל בשלב זה כבר לא היה בכך צורך. בגיל ‭,30‬ כבר אינני זקוקה לצידוקים כלשהם. אני קרן צור, ואני מכורה לממתקים. יש למישהו בעיה עם זה?
סינטה בציפוי מרציפן בעיטור סוכריות דובדבנים

החומרים:
4 נתחים של פילה (במשקל 200 גרם כל אחד) מלח ופלפל שחור גרוס ‭1/2‬ ק"ג מרציפן
החומרים להגשה:
מיץ לימון טרי שמן זית

ההכנה:
1. מחממים מעט שמן במחבת פסים וצורבים את נתחי הפילה כשתי דקות מכל צד.
2. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומניחים בתבנית אפייה. מחלקים את המרציפן

לארבעה כדורים. 3. מרדדים כל כדור לעלה, ומכסים את חלקו העליון של כל נתח בשר. אופים ארבע עד חמש דקות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות.

ההגשה:
מניחים כל נתח בשר במרכז צלחת הגשה. מזלפים מלמעלה מעט מיץ לימון ושמן זית ומגישים מיד.

צילום: רובי קסטרו
סינטה בציפוי מרציפן וסוכריות דובדבנים צילום: רובי קסטרו
קרם ברולה בזוקה

כמות: 6 מנות,זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 590 קלוריות למנה

לאלו שמתעצלים, ניתן לרכוש תמצית מוכנה של בזוקה בחנויות המתמחות בחומרי גלם לאפייה

החומרים:
לתמצית הבזוקה:
1 חבילה גדולה של מסטיק בזוקה רום לכיסוי

לקרם ברולה:
800 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל
6 חלמונים טרופים
150 גרם סוכר
3 כפות תמצית בזוקה

ההכנה:
התמצית:
1.  מקלפים את המסטיקים ודוחסים בצנצנת זכוכית.
2. מכסים ברום וסוגרים היטב.
3. שומרים את הצנצנת במקום מוצל. התמצית מוכנה לשימוש כעבור שבוע.

הקרם ברולה:
1. מניחים את השמנת בסיר. חותכים את מקל הווניל לאורכו, מגררים את הגרגירים ומוסיפים לשמנת. 2. מביאים לרתיחה על אש נמוכה ומורידים מהאש. טורפים את החלמונים עם הסוכר, ומאחדים בעדינות (בתנועות קיפול) עם השמנת.
3. מבשלים כמה דקות על אש נמוכה, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומורידים מהאש.
4. מוסיפים תמצית בזוקה ומערבבים.
5. יוצקים את התערובת לשש תבניות אישיות קטנות (או ארבע גדולות‭,(‬ מניחים בתוך תבנית עם מים חמים, ואופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל‭140-‬ מעלות.
6. מצננים במקרר לשלוש שעות לפחות.

ההגשה:
1 . מפזרים על כל תבנית אישית מעט סוכר חום, ומשחימים את הסוכר עם מבער גז קטן (ברנר) או שאופים כמה דקות בגריל של התנור. מגישים מיד.

צילום: רובי קסטרו
קרם ברולה בזוקה צילום: רובי קסטרו
שקדי עגל על מקל לקריץ

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 185 קלוריות למנה
החומרים:
לסלט:
3 כוסות עלי בייבי לסלט
החומרים לרוטב טרגון:
‭1/4‬ כוס שמן זית ‭1/4‬ כוס חומץ בלסמי 1 כ( חרדל דיז'ון 1 כ( דבש 1 כפית שום כתוש 1 כפית טרגון קצוץ מלח ופלפל שחור גרוס טרי
החומרים לשיפודים:
6 שקדי עגל 6 מקלות לקריץ מלח ופלפל שחור גרוס טרי

ההכנה:
הסלט:
1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה.
2. מניחים את עלי הבייבי בקערה, יוצקים את הרוטב ומערבבים.

השיפודים:
1. חותכים כל שקד לשניים ומשפדים את חצאי השקדים על מקלות הלקריץ.
2. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. צולים את השיפודים על הגריל, כשתיים שלוש דקות מכל צד.

ההגשה:
מחלקים את הסלט לשש צלחות הגשה. מניחים את השיפוד מלמעלה ומגישים מיד.

שניצל ביסלי במילוי תרד ואווז מעושן

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 600 קלוריות למנה

ביסלי שרוסק במעבד מזון יכול לשמש כתחליף לפירורי לחם. היתרון הגדול: אפשר לבחור איזה טעם שאוהבים (אני בעד ביסלי בצל‭.(‬ מי שמתעצל יכול לוותר על המילוי ולהסתפק בשניצלים רגילים, אבל מי שמוכן להשקיע יקבל שניצל עם הפתעה בפנים, אלה ביצת קינדר.

החומרים:
למילוי:
1 צרור עלי תרד
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
‭1/2‬ בצל קצוץ
50 גרם חזה אוז מעושן חתוך לקוביות קטנות
מלח ופלפל

לשניצל:
6 פרוסות גדולות ודקות של חזה עוף
2 ביצים טרופות
2 כוסות פירורי ביסלי
שמן לטיגון

ההכנה:
המלית:
1. חולטים את עלי התרד במים חמים, מסננים וסוחטים.
2. קוצצים דק או טוחנים במעבד מזון. במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה.
3. מוסיפים קוביות אווז מעושן ומערבבים.
4. מוסיפים את עלי התרד, ומטגנים שתיים עד שלוש דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ושומרים בצד.

השניצל:
1. מורחים כפית-שתיים מהמלית על חצי שניצל ומקפלים עליו בעדינות את החצי השני.
2. מהדקים היטב ומצננים במקרר לשעה. מניחים בשתי קערות נפרדות את הביצים הטרופות ואת פירורי הביסלי.
3. טובלים כל שניצל בבלילת הביצים ומיד אחר כך בפירורי הביסלי. מקפידים לצפות את השניצל מכל הצדדים.
4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השניצלים עד להזהבה. מעבירים את השניצלים לצלחת מכוסה במגבת נייר וסופגים את עודפי השמן. מגישים מיד.

שניצל ביסלי במילוי תרד
מוס שוקולד עם חטיף "קליק"

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 15 דקות, ערך קלורי: 595 קלוריות למנה

החומרים:
1 מכל שמנת מתוקה
3 גביעי מילקי
1 חבילת קליק (כדורים מצופים בשוקולד חום ולבן)
החומרים:
להגשה :
50 גרם שוקולד לבן

ההכנה:
1. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. בקערה נפרדת מערבבים את המילקי ומקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת.
2. מחלקים את כדורי הקליק לארבע כוסות הגשה.
3. מניחים את הכדורים בתחתית הכוס, ומעליהם יוצקים את המוס. מצננים במקרר כשעתיים.

ההגשה:
מפזרים פירורי שוקולד לבן ומגישים מיד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים