איטליה הקטנה
כל וונאבי שרוצה להרגיש קצת אירופה בטח זרק לעברכם את המושג אנוטקה - חנות יין בה ניתן לטעום יין ולנשנש מנות קטנות. גבי בר חיים סוקרת את השוק המקומי ונותנת המלצות למקומות השווים באמת
כך או כך, האנוטקה הופכת לפופולארית יותר ויותר בכנען. הסיבה הבסיסית: היא מאפשרת למזג שתי חוויות - רכישת יינות וטעימה חברתית במקום אחד ובאווירה לא פורמלית, שאין מתאימה ממנה לקיץ הישראלי. כך, ניתן כבר לראות לא מעט מקומות שמנסים לדהור על הקונספט הנ"ל, בין אם באופן קרוב יותר למקור או לאו. אגב, המקום האחרון שנפתח וניסה למתג עצמו כאנוטקה היא "רדיו רוסקו", מסעדתו של השף מנה שטרום, שהינה למעשה יותר מסעדה מאשר המונח המדובר.
באותו הקשר, היזמות האחרונה - והמוצלחת מאוד - בנושא מתרחשת כל חודש יולי, בימי שלישי בחנות "חינאווי WINE&MORE" בסניף קרליבך (בין השעות 18:00-23:00), שם מגיש איש היין והבשלן מעוז אלונים מנות קטנות כקלמארי על ברוסקטה, סינטה כבושה, רוסטביף ושאר נשנושים מזילי ריר, לצד מבחר מייצג של יינות צרפתיים ברמה גבוהה, רובם מאזור בורגון. שווה מאוד להגיע, לטעום מנה או שתיים ולשתות כוס יין, באווירה כיפית ולא מחייבת. בנוסף, הנה שלוש המלצות שוות לאנוטקות מקומיות:

במעמקי רמת החי"ל התל אביבית, בינות תמנוני היי טק ותאגידי טלוויזיה, מפעילים מוטי סופר ורוני בלפר את הפרשנות המקומית והמקסימה שלהם לאנוטקה. בתפריט: גבינות מקומיות ואיטלקיות, נקניקים (חלקם מיובאים וחלקם בעבודת יד) ומבחר מסחרר של אנטיפסטי ופסטות בעבודת יד.
"האנוטקות בהחלט מתחילות להיכנס לישראל, בהתאם לשוק ולצורך המקומי", מסבירה בלפר. "למשל, אצלנו יש הרבה גבינות מקומיות, לצד איטלקיות. הכניסה של האנוטקות לארץ היא מאוד משמחת, כי יש בה צעד קדימה לכיוון אירופה ושני צעדים אחורה מאמריקה התעשייתית. זה
בתפריט היינות תמצאו יינות איטלקיים ברמות שונות - החל בסוגי קיאנטי שונים ועד לטופ האיטלקי כברולו, ברברסקו וברונלו. לצד אלו מוצעים גם יינות מבעבעים, יינות צרפתיים וספרדיים ויקבי בוטיק ישראליים. בימי חמישי המקום פתוח עד 22:00, עם תפריט מורחב שכולל מנות כמולים עם עגבניות ופפרונצ'יני, צלחת של סרדינים כבושים על פלפלים קלויים עם קרוסטיני, אנשובי כבוש ותאנים עם מוצרלה. בעלי המקום מבטיחים שהעניין יתרחב בהמשך גם לימי רביעי.
ראול ולנברג 24, רמת החי"ל, תל אביב. טל': 03-6470247

בר יין האוחז ביותר מאלף תוויות שונות, המאפשרות טעימה מגוונת. בעלי המקום מקצוענים אמיתיים והמנות הקטנות, דוגמת פלטת הגבינות והסלמון הכבוש הן בדיוק מה שתרצו לטעום לצד יין.
זו לא ממש אנוטקה מסורתית, והאוריינטציה צרפתית יותר מאשר איטלקית, אבל התוצאה זהה. יופי של מקום לשעות הערב ואפילו לדייט, אם אתם בעניין. אגב, לרגל ההורדה המשמחת במס על מבעבעים, שווה לנסות ולדגום את המבחר הגדול של הקאוות והשמפניות במקום.
אלקלעי 1, מתחם בזל, תל אביב. טל': 03-5440795

חוץ מהנוף המופלא, שימס את לבו של כל עכבר עיר אפרורי, מדובר במקום שכל כולו מוקדש לאהבת היין. המקום מציע מבחר גדול של יינות מהעולם הישן והחדש, לצד קטגוריה נאה מאוד של יינות ישראליים. האוכל הפשוט שמתלווה לטעימות והאווירה הנעימה רק מוסיפים לתענוג.
בנוסף, הריחוק מהעיר ומהיהירות המאפיינת את העוסקים והלוגמים האורבניים, מאפשרת טעימה משוחררת ולא מחייבת בעליל. ואם כל זה לא מספיק, במקום גם מתקיימות טעימות יין, לגביהן כדאי להתעדכן במקום.
קיבוץ מעברות, עמק חפר. טל ': 09-8972055