קישואים ממולאים בשר, בורגול ועשבי תיבול
של שי-לי אנג'ל-ליפא
10 קישואים עגולים שכיפתם נחתכה, מנוקים מתוכנם (אפשר בשני צבעים)
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
250 גר' בשר בקר טחון
1/2 כוס גרגירי בורגול שהושרו בכוס מים רותחים למשך 10 דקות
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע ועוד)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס ציר מרק (אפשר מאבקת מרק)
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית והבצל ומאדים כארבע דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
3. מוסיפים בשר טחון ומטגנים כחמש דקות תוך כדי ערבוב ופירור הבשר, עד שהבשר משנה את צבעו.
4. מסננים את הבורגול, ומוסיפים למחבת יחד עם עשבי תיבול.
5. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. ממלאים כל קישוא בתערובת, וסוגרים בכיפה כמכסה.
6. מסדרים את הקישואים בכלי חסין חום עמוק, יוצקים את הציר מעליהם ואופים כ-45 דקות, עד שהקישואים מתרככים.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מיילוהשף ישיב בשמחה