קציצות סלמון ברוטב יוגורט, סומק ועירית
של שי-לי אנג'ל-ליפא
500 גר' פילה סלמון ללא אדרות ועור
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 ביצים טרופות
1/3 כוס פירורי לחם
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
שמן קנולה
לרוטב:
1 גביע (200 גרם) יוגורט 3 אחוז
1 כף שטוחה של מיונז
1 כף מיץ לימון
1 כפית שטוחה של סומק
2 כפות עירית קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
הקציצות:
1. טוחנים גס את הדג במעבד מזון בעל להב מתכת בפולסים (לא לעבד יותר מדי).
2. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
3. יוצרים 12 קציצות פחוסות.
4. יוצקים את השמן למחבת בגובה 2 ס"מ, מחממים על להבה בינונית ומטגנים את הקציצות 4-3
דקות מכל צד, עד שהן זהובות.
הרוטב:
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
2. מגישים את הרוטב הקר עם קציצות הדג ופלחי לימון.
ש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה