גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


המלך לא מת, הערסים לבשו אותו

שלושים שנה עברו מאז מותו (לכאורה, בטח שלכאורה) של אלביס פרסלי, מה שלא מונע ממנו להמשיך ולהיחשב כאייקון אופנה בינלאומי. איתי יעקב בודק עם אנשי אופנה את מצב הפאייטים והברילנטין

איתי יעקב | 27/6/2007 8:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
גרייסלנד כמרקחה. במחצית אוגוסט הקרוב יציינו ברחבי העולם מעריציו של הזמיר אלביס פרסלי  שלושים שנה למותו, או שמא, שלושים שנה לשמועות על מותו. זאת, לאחר שמעריצים שחפרו בקברו של המלך (המנוח?) גילו בעיקר חול ואבנים. לפי המיתוס, פרסלי פרש לחיים על אי בודד או מסתובב ברחבי העולם בזהות בדויה. מי יודע? אולי הוא משנורר פרוסות לחם בדלת הסמוכה לביתכם.

למרות כל זאת, שלושים שנה לאחר מותו, רוחו עדיין חיה ובועטת. מספיק לבקר באתרי המעריצים, לצפות בתחרויות חקיינים שלו המתקיימות ברחבי העולם, או לצפות בעדר הצעירים המתכנסים מדי יום א' בצהריים ברחבת פארק יויוגי שברובע הרג'וקו שבטוקיו. אלה מתהדרים בפסאדה של רוק סטארז, אנגלית רצוצה במבטא יפני, חליפות מצוייצות בסגנון פרסלי ושיער משוח ברילנטין.
"מתוכשט ופאתטי"

אייקון אופנה? יותר מזה. בחייו ובמותו, הפך פרסלי לדמות ששינתה את פני אופנת הגברים בשנות החמישים והשישים, כשהוא ממנף את עצמו כאוטוריטה עבור דור שלם של צעירים וצעירות ברחבי העולם.

"היה לו ויז'ן", טוען מעצב האופנה דורון אשכנזי. "למרות שהיה הראשון שהכניס לגברים את המודעות ללבוש, הבגדים היו פרט שולי בקונספט הזה שנקרא אלביס פרסלי. הוא לא היה דנדי מאופק. היתה לו שפת גוף וצורת הליכה חדשה והוא טיפל בגוף שלו. אני לא יודע אם הוא הוריד שערות, אבל הוא היה חלק ונוצץ".

הוא היה בעצם מטרוסקסואל שהקדים את זמנו.
"לדעתי כן. אין ספק בכלל". 

"היה בו שילוב בין המעודן לפרחי", מוסיף מעצב אילן בז'ה, מנהל תחום העיצוב ברשת גולף ומרצה לאופנה בשנקר, שהעביר השנה קורס במוסד על החיבור בין אופנה למוזיקה. "בתחילת דרכו, בשנות החמישים, היה לו לוק מאוד נקי: עניבות צרות, חליפות ערב קרובות אל הגוף, ברילנטין בשיער.

"באותו

זמן הוא גם לא השתמש בסמים או אלכוהול וסיפק מודל לחיקוי. אך ברגע שהוא הפך לכוכב גדול, הוא נהיה פרח. מאמצע שנות השישים עד מותו הלבוש שלו הפך להיות חשוף יותר, הצווארונים הורמו, החולצות נפתחו, מכנסי הפדלפון הפכו למזוהות עימו ועל החליפות שלו החלו להופיע פאייטים רבים. המראה הנקי הפך למתוכשט ופאתטי".

רוברטו קוואלי מרייר

המראה שעליו מדבר בז'ה הוא זה שחקוק לרובנו בראש תחת הערך אלביס פרסלי: מראה צעקני, רועש, כזה שרוברטו קוואלי או דולצ'ה & גבאנה היו מריירים עליו ללא הרף. אבל צריך לזכור שאז נתפש מראה זה כמרד, או לפחות כמבשר אופנה.

"אלביס היה פורץ דרך", מסכים בז'ה. "הוא העז ללכת עם לבוש מוגזם, והיה הראשון לעשות זאת. כמו מדונה. היא אמנם לא הראשונה לאמץ טרנדים, אבל כשהיא כבר עושה זאת – היא משפיעה. אלביס השפיע בתקופתו על כל הנוער. חבורות רחוב שעמדו בקרנות רחוב חיקו אותו והתלבשו כמוהו".

"אין ספק שהוא היה אייקון אופנה", מוסיף אשכנזי בהסתייגות, "אבל לחקות את סגנון הלבוש שלו זה פאתטי. אתה ישר הופך למזוהה עם אלביס, כי המוטיבים דומיננטיים".

כך או כך, שניהם כבר מזהירים שהמראה המזוהה עימו חוזר אל מסלולי התצוגות, אך דווקא בגזרה המעודנת והראשונית שלו, עם נעליים מחודדות, עניבות פרפר, חליפות צרות וברילנטין בשיער. "אני מאמין שנראה את זה בקרוב יורד אל הרחוב", מקווה בז'ה. "שבתחילת הדרך רצה להיראות כמוהו, אבל לאחר שהשמין והתמכר לסמים, אימץ מראה אחר".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים