שלוקים
מכירה פומבית עם יינות יוקרה מרחבי העולם, סדנאות אלכוהוליות ועדכונים נוספים שיגרמו לכם לתסיסה
באירוע תוכלו להיתקל ביינות של יקב קונטי, שאטו מרגו, שאטו מוטון, שאטו לאפיט, ועוד. היין היקר ביותר שיוצע למכירה הוא שאטו פטרוס 1990, שמחירו בעולם נע בין 4,440 ל-5,500 דולר. היין הנדיר ביותר הוא "Clos de la Roche 1993" של Ponsot – ממנו יוצרו 360 בקבוקים בלבד.
אגב, באירוע יוצע למכירה – לראשונה בארץ – יין הדגל החדש של יקבי רמת הגולן, רמת הגולן קצרין 2003. יש להזמין מקומות מראש דרך "איש הענבים".
מכירה פומבית של יינות, מגדלי משה אביב, ז'בוטינסקי 7, רמת גן. טל' להרשמה: 03-5180533
חברת הייניקן (שמייבאת חברת טמפו) הציגה לאחרונה קונספט חדש, שסביר כי ישמח לא מעט ברמנים ברחבי העולם.
החברה, שבסיסה נמצא באמסטרדם, החליטה ליצור מעין תכנית חילופים לברמנים בכדי שאלה יוכלו לספוג את תרבות האלכוהול והלילה של מדינות שונות בעולם.
בתור התחלה, נבחרו ישראל והולנד להוביל את הפרויקט. במסגרתו, ייבחרו כמה עשרות ברים על ידי נציגי החברה. בעלי הברים יבחרו את הברמנים, לפי איכות עבודתם
הנבחרים יטוסו לשבוע באמסטרדם, שם יעבדו בברים מובילים (דוגמת הבר של מועדון הסאפרקלאב המיתולוגי או הפנמה), ידגמו מסיבות, יתארחו במסעדות ובגדול, יעמידו פנים שהמקצוע שלהם קשה ומתיש.
במקביל, יגיעו להתמחות כאן ברמנים הולנדים , שיעברו הדרכות אלכוהוליות ויעבדו בברים מקומיים. כל משלחת תורכב משמונה ברמנים והפרויקט יימשך שמונה סופי שבוע, מאמצע חודש יולי ואילך.

יקב תבור מוציא לשוק בימים אלה שני יינות חדשים: תבור מסחה – קינוח אדום 2003 ותבור שיראז 2004.
המסחה מורכב ממאה אחוז ענבי מרלו שהיו בשלב התחלתי של הצטמקות בעת הבציר. הם התיישנו במשך שנתיים בחביות צרפתיות משומשות בנות ארבע שנים.
השיראז הוא היין השלישי בסדרת "תבור", שמתבססת על יינות בעלי אופי זני מובהק המוכנים לשתייה מיידית. היין יוצר ממאה אחוז ענבי שיראז. חלק מהיין התיישן במשך ארבעה חודשים בחביות, ואז עבר לערבוב עם שיראז ששהה במיכלי נירוסטה.
תבור מסחה 2003, מחיר: 64 שקל
שיראז 2004, יקב תבור. מחיר: 44 שקל
ניתן להשיג בחנויות היין ברחבי הארץ

ביום ה', 21 ביוני, תיערך בחנות "Wine and More" של רשת חינאווי טעימת יינות חינמית, מלווה בדרינקים ובנשנושים שיוצעו במחיר סמלי. האירוע ייערך בין השעות 20:00-23:00.
בין היתר, יוצגו לטעימה במקום יינות של יקב ברינג'ר הקליפורני, של מאסי מאיטליה או רוזמאונט מאוסטרליה. בין הדרינקים תוכלו למצוא Ketel One, גלנמורנג'י ועוד.
Wine & More, קרליבך 25, תל אביב. טל': 03-6240194

ביום א', 24 ביוני, יעביר טל חוטינר (מנהל מותגי האלכוהול של חברת UDV ושגריר חברת ג'וני ווקר בישראל) הרצאה שתעסוק בהתאמת סוגי ויסקי שונים למאכלים. כצפוי, חוטינר יציג סוגי ויסקי מסדרת "גו'ני ווקר".
ההרצאה תיערך במסגרות ההרצאות האלכוהוליות החודשיות. ההרצאה תכלול מנות מפרי מטבחו של שף צחי בוקששתר. יש להזמין מקום מראש והשתתפות תעלה לכם 90 שקל.
טמפל בר, סינמה סיטי, גלילות, רמת השרון. טל': 03-6995536

הייננית רוני ססלוב מיקב ססלוב, תעביר ביום ג', 26 ביוני, סדנת "ריחות וטעמים ביין". הסדנא תיערך ביקב שבקיבוץ אייל.
הרעיון שעומד מאחורי הסדנא הוא פירוק היין לגורמים והתנסות מעשית בטעמי יין, תוך התמקדות באספקטים שונים הכרוכים בטעימות. הסדנה תורכב מטעימות עוורות, ניתוח רכיבי היין השונים והתקדמות איטית אל טעימות ללא כיסוי עיניים.
במהלך הסדנא יתנסו המשתתפים בשלושה יינות של ססלוב. קחו בחשבון שמספר המקומות מוגבל ועלות למשתתף היא 70 שקל. מהיקב מוסרים, אגב, שלאחר הסדנא יהיה ניתן לטעום סוגי יינות נוספים.
יקב ססלוב, קיבוץ אייל. טל': 09-7492697

ביקב צרעה מציגים יין חדש: גבעת החלוקים 2005. היין הופק מענבי הכרם היחידני (סינגל ויניארד, יין שמדגיש בטעמו את הטרואר ממנו הוא מגיע) גבעת החלוקים – הוותיק ביותר של היקב.
היין נוצר מענבי קברנה סוביניון והוא עבר יישון שנמשך 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. אגב, לדברי היקב, "גבעת החלוקים" מבציר 1999 היה הראשון בישראל שנקרא על שם הכרם.
גבעת החלוקים 2005, יקב צרעה. מחיר: 80 שקל
ניתן להשיג בחנויות היין ברחבי הארץ

יקב הבוטיק הצעיר "גבעות" מוציא בימים אלה את סדרת היינות הראשונה והכשרה שלו. מדובר בצמד יינות הנכללים בסדרת "הרודיון": הרודיון קברנה סוביניון 2005 והרודיון אדום 2005. מבציר זה בוקבקו 4500 בקבוקים, ומבציר 2006 (שטרם יצא לשוק) בוקבקו 7500 בקבוקים.
את היקב הקימו בשנת 2005 שיבי דרורי ואמנון וייס מחוץ לתחומי הקו הירוק, בלב השומרון ובגובה 800 מ' מעל פני הים.
הקברנה סוביניון מרוכב מבלנד של 90 אחוז קברנה ו-10 אחוז מרלו. הוא התיישן במשך 14 חודשים בחבית, בוקבק ללא סינון ונשמר לייצוב במרתפי היקב במשך ארבעה חודשים. מהיקב ממליצים לשתות אותו לצד מאכלי בשר.
הרודיון אדום מורכב מבלנד של 60 אחוז קברנה סוביניון ו-40 אחוז מרלו. היין יושן בחביות במשך 12 חודשים, וגם הוא נשמר לייצוב אחרי הביקבוק למשך ארבעה חודשים נוספים. אותו, אגב, ממליצים להתאים למנות דגים וגבינות עזים.
בקרוב ישחררו מהיקב שתי סדרות נוספות: מצדה – שמגדירים שם כסדרת עילית, וסדרת גופנה.
הרודיון קברנה סוביניון 2005, מחיר: 85 שקל
הרודיון אדום 2005, יקב גבעות. מחיר: 75 שקל
ניתן להשיג דרך היקב בלבד: 09-7921292, 050-5212394

ביום ה', 21 ביוני, יוצג לאורך הערב תפריט מנות חדש (הכולל מנות כמו שיפודי אנטריקוט, קבב הונגרי, נקניקיות חריפות ועוד).
אלה יוצגו לצד ארבעה ברזי בירה חדשים, הכוללים גם את בל הייבן הסקוטית. מנות התפריט יוצעו לאורך האירוע כטעימות חינמיות. ביום ו', אגב, תיערך לאורך הערב מסיבה קיצית להפליא.
פאבליסיטי, תל חי 40, כפר סבא. טל': 09-7679983