סלמון מאודה עם ירקות, אינרי ואורז בר
של שפית הדסה וולף, מסעדת קום איל פו
כלים:
כלי דים סאם בקוטר 10 אינץ' (ניתן לקנות במכולת אסייתית)
סיר בקוטר זהה, בכדי שכלי הדים סאם ישב עליו בדיוק
חומרים:
2 פילה סלמון נקי מעור במשקל 200 גר' כל אחד
150 גר' שעועית ירוקה חלוטה לחצי דקה
חופן נבטים סיניים
גבעול בצל ירוק פרוס לאורך של 5 ס"מ
100 גר' פטריות שמפניון חצויות
120 גר' תרד
2 כיסוני טופו (אינרי - ניתן לקנות במכולת אסייתית)
100 גר' אורז בר
חופן זרעי כוסברה
1 גבעול למון גראס, חתוך גס
1 בצל שאלוט, חתוך לפרוסות
4 גרגרי פלפל אנגלי
לאורז בר:
100 גר' אורז בר
220 מ"ל מים
ההכנה:
1. מאדים את האורז במעט שמן ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח בנדיבות.
2. מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות ללא מכסה. כשהאורז רך ומוכן מסננים משארית מים.
3. ממלאים בסיר אידוי מים ומוסיפים את זרעי הכוסברה, הלמון גראס, בצל השאלוט וגרגרי נפלפל האנגלי.
הרכבת הדים סאם:
1. מסדרים את כל הירקות בשכבה אחת בכלי.
2. ממלאים את כיסוני הטופו באורז בר ומניחים במרכז הכלי. ממליחים מעט את הסלמונים בשני הצדדים ומניחים אותם על עלי התרד.
3. מרתיחים את סיר האידוי ומניחים בו את כלי הדים סאם כשהוא סגור היטב. ומאדים למשך תשע דקות (בכדי לשמור על העסיסיות שלו, הסלמון צריך להיות מוגש בדרגת מדיום רייר).
ההגשה:
את המנה מגישים בתוך כלי הדים סאם, לצד רוטב טריאקי.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה