מרק מנגו עם סורבה קוקוס
של שף אדי לוגסי, מסעדת סנטה פה
כפית גדושה של חליטת תה אפרסק
½ ליטר מים מנרלים
¼ כוס סוכר
1 לימון בינוני קלוף וחתוך לריבועים
2 מקלות קינמון
סורבה קוקוס (ניתן לקנות בגלידריות)
מלבן של בצק עלים (אפשר קנוי)
אבקת סוכר
400 גרם מנגו טרי/קפוא
3 כפות מיץ לימון טרי
¾ כוס מים מינרלים
גרגירים מ- ½ מקל וניל
ההכנה:
המרק:
1. מבשלים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הנוזל במשך כ-15 דקות.
3. מקררים מעט ושומרים במקרר ללילה.
4. למחרת, מסננים את הנוזל לתוך מג'ימיקס, מוסיפים מנגו, מיץ לימון, מים מינרלים וגרגירי וניל.
5. טוחנים את הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מאחסנים בהקפאה ומוציאים ביום השימוש.
המקלות הפריכים:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מפזרים (עם נפה) על בצק העלים אבקת סוכר באופן אחיד.
3. חותכים את הבצק עלים לרצועות דקות באורך של 20 ס"מ ובעובי של ½ ס"מ.
4. מניחים על תבנית התנור עם נייר אפייה.
5. אופים החום של 170 מעלות כ-20 דקות (עד שמזהיב).
6. מצננים ושומרים בקופסת פלסטיק אטומה עד לשימוש.
ההגשה
1. מוזגים מרק לצלחת הגשה עמוקה.
2. מניחים שני מקלות בצק פריכים על המרק כשהם מקבילים אחד לשני.
3. מניחים על המקלות שני כדורים סורבה קוקוס ומעטרים בעלי נענע.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה