מתפנקים - מדור חדש
מלי זיידמן מזמינה אותנו לעומק הג'קוזי בסוויטות הקאריביות בקלאב הוטל ולחוויה קולינארית איכותית בעיר הדרומית
הפעם בילינו סופשבוע באילת וגילינו שאפשר לבלות את כולו מבלי לרדת אל העם, ושסוף סוף מישהו באילת חשב שגם לה מגיע מיזם קולינרי, ואפילו שניים.
אנשים כמונו, שפעם הדרימו עד אילת רק בשביל לחנות ב"נסיכה" ולחצות לטאבה, מעקמים את האף כשהם שומעים את צירוף המילים "אילת" ו"קיץ". משפחות על גבי משפחות שטובעות בים של אבובים, שנורקלים, צרחות ילדים ובמבות, זה לא בדיוק הנופש האולטימטיבי עבורנו. לכן, כששמענו מחברים שהיו באילת שהם לא יצאו מהחדר במשך כל השהייה שלהם בעיר, היינו חייבים לנסות גם, וכמעט שהצלחנו.
700 סוויטות יש במלון "קלאב הוטל אילת", מלון המשפחות האולטימטיבי והגדול ביותר במזרח התיכון, שלעולם לא היה נכנס לרשימת הלוהטים שלנו אלמלא 30 סוויטות אקסלוסיביות ומופלאות, שמאפשרות לסנובים כמונו, ליהנות ממזג האוויר הנפלא והמדברי, מבלי לפגוש ביתר עם ישראל. קוראים להן "הסוויטות הקאריביות", הן בעלות שטח נהדר של 58 מ"ר ושלל פינוקים, אבל עיקר העיקרים היא המרפסת הגדולה שמחוברת לכל אחת מהן, שמשקיפה אל הים ומכילה ג'קוזי גדול שיכול להכיל חמישה אנשים שמנמנים.

הסוד השמור של הסוויטות האלו עובר מפה לאוזן ועיקרו כמובן הג'קוזי הפרטי: העובדה שבמזג האוויר הבלתי אפשרי הזה, יש לך מקור מים מרענן משלך (שבחורף אפשר כמובן למלא אותו במים חמים, אבל עכשיו בקשו מראש, עוד לפני הצ'ק אין, לכוון אותו על טמפרטורה נעימה של 25 מעלות) מאפשרת להסתגר בחדר וליהנות מחופשה פרטית ואינטימית למדי, מבלי להתערבב בבריכה, בשתן של ילדים של אחרים.
ב-58 המטרים הרבועים תמצאו כל מה שאתם

אם אתם בעניין של פיקניק בקרבת הג'קוזי כדאי שתכירו את ה"כפרייה של הערבה" – מיזם קולינרי חדש וראשון באילת באזור התעשייה שבכניסה לעיר. "הכפרייה" היא מעדניית גורמה שמחזיקה שלל נאה של גבינות גורמה, החל מגבינות אורגניות של קיבוץ נאות סמדר השכן ועד אלו ממושב נחלים שבצפון, דגי פורל מעושנים מקיבוץ דן, כריכי בריאות מלחם אורגני, תמרים של הערבה, יינות של "תשבי" ו"כרמל", חליטות תה, יוגורט עיזים ואפילו חסה מקיבוץ "אליפז" הדרומי, שגדלה בחממה מימית מיוחדת ולכן נקייה מחרקים ובוץ. המחירים זולים מאלו במרכז ושווה לבוא לבדוק, לקנות הביתה או לארוז כמה חריצי גבינה ובקבוק יין טוב ולקחת לסוויטה להמשך החגיגה.
עוד מיזם קולינרי ראוי לציון ולהערה הוא ה"אילת דינר שואו" בחסות יקבי רמת הגולן שנערך בשבוע שעבר ב"חוות הגמלים" שבעיר. הרעיון העומד מאחורי המיזם הוא הפקת אירוע גסטרונומי שיהפוך למסורת, ויארח בכל פעם עסקי מזון מהעיר עצמה. בשבוע שעבר אכלנו שם, על רקע הרי המדבר הצחיחים והמוארים, ארוחת גורמה מפוארת בת 24 מנות ובליווי היינות המצוינים מהרמה, בליווי הופעות מחול ומוזיקה. הארוחה הראשונה בפרוייקט הוכנה על ידי השפים של "בוסטון פיש&גריל" ו"קאזה דו-ברזיל", שתי מסעדות ידועות באילת ובה טעמנו מנות כמו מרק קרם ערמונים עם שמן כמהין, קלאמרי עם סלט פאפיה בוינגרט בוטנים, ורביולי זנב שור בקרם קולורבי שמנת, פרמז'ן וצ'יפס שורשים. אוכל פלצני תל אביבי, שהוא הפתעה ברוכה בקצה הדרומי של הארץ. כן ירבו.
סוויטה קאריבית ב"קלאב הוטל" 1150-1950 שקל, לא כולל חגים ומועדים. טל' להזמנות: 6090*
כרטיס ל"אילת דינר שואו": 250 שקל ליחיד, פרטים בבתי המלון.
"הכפרייה של הערבה" רח' המלאכה 6, אזור התעשייה של אילת, 08-6333530.
