כתם הפרי
עונת הדובדבנים החלה ובצפון הארץ כבר מתכוננים לקטיף הגדול של בני ישראל. דובי זכאי כבר ביקר בכמה אתרים והבשורות בפיו
בגוש עציון, בגובה של כ-800 עד 900 מטר מעל פני הים מדווחים יקירי המדור על חגורת פריחה לבנה. רמת הגולן מגיעה שדר בהול, "הפריחה החלה" ומיד מתארגנים לסיורים ממונעים לראות את היופי. ההצגה מחזיקה מעמד עד שהדבורה מבקרת אצל הפרחים העדינים, מפרה אותם והעלים הרכים של שמלת הכלולות הלבנה צונחים לקרקע תוך עשרה ימים ומסביב לגזע נפרס שטיח לבן, רך. הענפים העירומים מתכסים בעלים ירוקים, בתחילה, יוצא מהענף ה"דורבן", ממנו נשלף ה"עוקץ" ועליו תלוי הדובדבן האדום.
כידוע עץ הדובדבן זקוק לגובה מעל 600 מטר מעל פני הים ולתנאי קור. בימים אלה עץ הדובדבן מנוקד באדום הפרי, אשכולות גדולים תלויים בין העלים הירוקים. את הפרי המתוק מסתבר, אוהבות גם הציפורים, הן ממהרות לנקר בו בחדווה. אלה ימי תחילת עונת הדובדבן, הפרי המתוק חמוץ יחזיק מעמד על העצים עד אמצע הקיץ. נספר לכם היכן יש דובדבנים וכמה הצעות מעשיות איך לשמור על הדובדבן שלכם, בלי הקצפת.

בשנים האחרונות גדל מספר מטעי הדובדבנים בארץ מה שהוריד מעט את מחירם. יש מקומות אליהם אפשר להגיע לקטיף עצמי, אכול כפי יכולתך ותוכל לקחת גם מגש או שניים הביתה (בתשלום כמובן). במטעים אחרים דילגו על קטיף עצמי, קוטפים ומעבירים את הדובדבן לבתי האריזה ומשם משלוח לכל הארץ. אפשר לרכוש דובדבנים אצל רוכלים בצד הדרך, בצפון רמת הגולן גם ממש ליד המטעים. כמובן, אסור לקטוף ללא רשות מבעלי המטע. רשימה חלקית של המקומות.
צפון: רמת הגולן
בוסתן הגולן - קיבוץ עין זיוון כבר החלו את עונת הקטיף העצמי בחג שבועות. קטוף ואוכל כפי יכולתך. חלק מהדובדבנים עדין לא הפכו את צבעם לארגמן בוהק, ואחרים מוכנים לקטיף ואכילה. זהירות הפרי המתוק מתוק יוצר את כתם הפרי על החולצה אם לא נזהרים. אפשר גם לצאת מכאן גם למטעים הרחוקים בטיול טרקטורונים. בוסתן הגולן, 050-7254912.
קטיף עצמי שעל - שטח הגדול הסמוך למושב שעל, עתה מתחילה גם שם עונת הקטיף. יש אפשרות לקמפינג במקום. קטיף עצמי, שעל, 052-4600465.
דרך הפרי -
מרום גולן - לקיבוץ מטע דובדבנים גדול אך אין קטיף עצמי. יש מסלולי טיול במטעי הדובדבנים ובכרמים בסביבות הקיבוץ. הטיול יוצא ממרום גולן רכוב על טרקטורונים, ג'יפים. תיירות מרום גולן,04-6960267.
למרגלות החרמון - בישובי הדרוזים, בדרך העולה למג'דל שמס ומסעדה, לאורך הכביש מוכרים דובדבנים מהמטעים הרבים סביב ברכת רם.

צפון: מטולה
מטולה מתנשאת לגובה מעל 600 מטר ויותר מעל פני הים, סביבה מטעי דובדבנים רבים, עד לפני שנה היו סיורי פריחה וסיור בין מטעי הדובדבנים. השנה הפרי עובר ישר לבית האריזה. המטעים נמצאים ממש סמוך לגדר הגבול עם לבנון, הכבישים הקטנים סביב הישוב והר צפייה.
מרכז: גוש עציון
גם בגוש עציון, בהר חברון כבר תלויים הפירות הנפלאים על העצים, סביב קיבוץ כפר עציון חגורה של רחבה מטעי דובדבנים. בגוש עציון יש מקום של קטיף עצמי אצל משפ' סיקורל 02-9931042.
דרום: יער יתיר
סמוך ליישוב חורה, ביער יתיר, כביש 316 חודר ליער יתיר, משם ממשיך הכביש לעבר הישובים שני וליבנה, שם נמצאים מטעי הדובדבנים, אם תמשיכו 316, מזרחה, למדרונות הר עמשא, אחרי חורבת ע'נים מטעים נוספים. אל תפסידו את המראות היפים ממצפור קריות, בהמשך הכביש.
1. החזיקו את הדובדבנים בלתי רחוצים בשקית פלסטיק. 2. ניתן לשמור את הדובדבן עד שבוע לאחר הקטיף. 3. ניתן להקפיא את הדובדבן, (לאחר שרחצתם אותו), לשמרו עד כשנה. 4. על פי המחקרים, הפרי עשיר בחומרים המחסנים ומגינים מפני סרטן. 5. פרי הדובדבן עשיר וויטמין C ובפקטין. 5. את דובדבן קוטפים בעדינות מהעץ. תשאירו את העוקץ (הזרוע המחברת את הדובדבן לדורבן וממנו לענף), גם לא תגרמו נזק לעץ וגם הדובדבן יחזיק מעמד זמן רב יותר. 6. עץ הדובדבן יכול להגיע לגובה של 18 מטר, בארץ גוזמים אותו לגובה של כארבע מטר כדי שיהיה נוח לקטוף את הפרי. 7. שני סוגים מוכרים, המתוק (גודגדן), הדובדבן החמוץ. 8. דובדבן מסוג בורלא מקדים להבשיל. 9. הדובדבן המתוק צבעו צריך להיות מעט ארגמני ואז הוא בשיא בשלותו. 10. חובבי הקטיף עצמי, תרחיקו מעבר לעצים הראשונים הסמוכים לכניסה, הדובדבנים הטובים נמצאים רחוק מהכניסה. ואחרון אחרון אכילה בהפרזה גורמת לשלשול, ראו הוזהרתם.
טיפ קטן: אפשר להכניס את הדובדבנים לתא ההקפאה כמחצית השעה לפני ההגשה. מעניק טעם מיוחד לדובדבן.