גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


שלוקים

וודקה סופר פרימיום חדשה, בירה מיוחדת, נחיתה של יינן צרפתי חשוב ושאר חדשות משכרות במיוחד מסצינת האלכוהול הישראלית

רותם רוזנטל | 30/5/2007 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תכירו את ואן גוך: וודקה אולטרה פרימיום שתעשה עלייה מהולנד במהלך חודש יוני.

הוודקה מיוצרת במזקקה "Dirkzwager" בהולנד על ידי חברת "Luctor" והיא כבר זכתה לכמה סיבובי הופעות מוצלחים ברחבי אמריקה, אירופה וסין.

קו הוודקה כולל 18 טעמים, שמוחדרים לאלכוהול בתהליך ידני ושוהים בו כשישה שבועות. לכאן יגיעו במהלך החודש שישה טעמים: וודקה נקייה (40 אחוז אלכוהול), תפוזים (40 אחוז), דאבל אספרסו (35 אחוז), מוחיטו מינט (35 אחוז), אננס (35 אחוז), מלון (35 אחוז).

וודקה ואן גוך, מחיר: 287 שקל לליטר
להשיג בחנויות האלכוהול
ואן גוך. צילום: יחסי ציבור
ואן גוך. צילום: יחסי ציבור יחצ
אטיין דה מונטי

אטיין דה מונטי, בעלי היקב דומאן דה מונטי (Domaine de Montille) ומנהל היקב שאטו דה פוליני מונרשה (Chateau de Puligny-Montrachet) מבורגון שבצרפת יתארח בארץ ביום א', 3 ביוני, בקוקטייל חגיגי בסניף "Wine and More" שבהרצליה.

דה מונטי יציג שמונה מיינות היקבים תוך הנפקת הסברים לגביהם, ולגבי האזור ממנו הם מגיעים. לצד היינות יוגש, כמובן, כיבוד.

דה מונטי יצטרף ליקב המשפחתי ב-1990. שם הוא המשיך את הקו שאפיין גם את היינות של אביו, הוברט, עם יינות בעלי חומציות גבוהה ופוטנציאל יישון למשך שנים ארוכות. ב-2002 הוא החלה לנהל גם את

שאטו דה פוליני מונרשה, שם הוא טרוד בהפקת יינות לבנים מחלקות בקוט דה בון וקוט דה נויט.

במהלך הטעימה יוגשו יינות משני היקבים. מדה מונטי יוגשו יינות דוגמת בורגקון 2004, בון פרמייר קרו סויזי 2004, וולנה פרמייר קרו שאמפן 2004, קורטון גרנד קרו 2004, פומאר פרמייר קרו פזרול 2004 ופוליני מורשה פרמייר קרו קאיירה 2004.

משאטו דה פוליני מונרשה יוגשו שני היינות: בורגון קלו דו שאטו 2004 ופרמייר קרו שאלומו 2004.

עבור 210 שקל (195 לחברי מועדון) תוכלו לטעום את כל היינות ולתרגל קצת שמוזינג במבטא צרפתי. האירוע יתחיל ב-20:00.

"Wine and More", גלגלי הפלדה 11, הרצליה. טל': 09-9573408
רמי מרטן. צילום: יחסי ציבור
רמי מרטן. צילום: יחסי ציבור יחצ

תחרות רמי מרטן העולמית

דורין קופיט, מנכ"ל Bar master – בית הספר לברמנים של תדמור, יהיה נציג ישראל בתחרות רמי מרטן העולמית. אגב, זו הפעם הראשונה שבה ישראל משתתפת בתחרות.

התחרות תתקיים ביום ב', 4 ביוני בחבל קוניאק שבצרפת. זו השנה הרביעית שבה היא נערכת והשנה ישתתפו בה 500 ברמנים מ-19 מדינות.

קופיט זכה בקדם הישראלי ונבחר מבין מאות מועמדים. בתחרות נדרשים המתמודדים לעמוד בשני מבחנים: בכתב ובעל פה. הראשון בודק את ידע המתצחרים בהיסטוריית הקוניאק בכלל והמותג בפרט, והשני בודק את סגנון ההגשה של רמי מרטן XO והכנת קוקטיילים המשלבים רמי מרטן VSOP.

קופיט מתכנן להגיש את ה-XO לצד חטיפים המייצגים ארומה וטעם ייחודיים למשקה: גביע מבצק דבש ממולא בשזיף מיובש (מתוק); בריוש עם גבינת זעפרן וקוויאר שחור (מתובל); ריבת דובדבנים מצומצמת בבלסמי (חמוץ) ובצק בטעם צ'ילי קינמון ומעליו כדור גבינת שמנת (פיקנטי). המשקה יוגש בכוס קפואה עם קשית מקרח, על צלחת בעיצוב אומנית הזכוכית אנה גוטיה.

ה-VSOP יוגש בקוקטייל "פריחה מסתורית", שיורכב מרמי מרטן, שלוש כפיות קונפיטורת רצועות פירות הדר וסודה. 

המנצח יזכה ב-4,000 יורו, המקום השני יזכה ב-3,000 יורו, והמקום השלישי ב-2,000 יורו. שני פרסים נוספים יוענקו לבעל ידע מרשים ולמכין קוקטייל מוצלח במיוחד.

יקב רימון. צילום: יחסי ציבור
יקב רימון. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

יינות סופרייר

ביום ה', 31 במאי, יתארח יקב רימון ביינות סופרייר, מהשעה 19:00 ואילך.

נציגי היקב יציגו את שלושת סוגי היינות שלהם, המבוססים על טהרת הרימון: יין ה-Blue label  היבש, יין הקינוח Black label ויין בסגנון פורט.

מלבד הטעימות המודרכות, יוצעו לטועמים לחם וגבינות והסברים אודות היקב, השוכן בכרם בן זמרה שבגליל העליון.

יינות סופרייר, האצ"ל 1, א.ת החדש ראשון לציון. טל': 03-9418666

טמפל בר

חולי הצליאק (כרסת) בטח ישמחו לגלות שאל הטמפל בר מגיעה בימים אלה בירת אורז וסורגום, נטולת חיטה או גלוטן חלבון המצוי בחיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל), ושמה "New grist beer".

הבירה (שמכילה 5.7 אחוז אלכוהול) מגיעה ממבשלת לייק פרונט בוויסקונסין שבארה"ב. הסורגום, שגדל באמריקה, אפריקה ודרום אסיה, נחשב לדגן בטוח עבור הסובלים מהמחלה ומבעיות עיכול שונות הקשורות בגלוטן.

אגב, בדצמבר 2006 גם חברת אנהויזר האמריקנית הציגה בירה מבוססת על סורגום, ושמה רדברידג'.

New grist beer. מחיר: 32 שקל
טמפל בר, סינמה סיטי, גלילות, רמת השרון. טל': 03-6995536

לחם יין

בימים אלה מציעים במסעדה ליין קוקטיילים קיצי חדש, הכולל: שנבורד (ליקר פטל שחור ודבש, פסיפלורה, אמרטו וסמירנוף רסברי, 39 שקל); מרטיני אפרסקים (מרטיני ביאנקו, דריי מרטיני, ארצ'רס אפרסק ודובדבנים, 31 שקל); ליצ'יס (ליצ'י, סמירנוף וניל, ליים ומונין, 34 שקל);  קמפשן (פסיפלורה טרייה, קמפרי ותפוזים, 34 שקל); קפיריניה פירות יער (פירות יער, סמירנוף רסברי, מיץ חמוציות וליים, 33 שקל), אפל מרטיני (סמירנוף תפוח, מידורי וסאוור, 38 שקל), ועוד.

לחם יין, דרך החורש 4, קריית סביונים, יהוד. טל': 03-6321793

יקבי כרמל

יקבי כרמל מציגים בימים אלה שני יינות חדשים בסדרת הדגל "כרם", בה כל יין מייצג כרם יחידנית (יינן: ליאור לקסר): קברנה סוביניון 2004 ושיראז 2004 – לשניהם מכרם קאיומי. היינות הופקו ביקב הבוטיק של כרמל שבזכרון יעקב.

הכרם ממנו מגיעים הענבים ממוקם בין מושב מירון לקדיתא שבגליל העליון, בגבוה שנע בין 710-750 מ'.הכרם נטוע על מדרון דרום מזרחי, על קרקע רדודה המכילה אחוז אבן גבוה.

שני היינות מורכבים מענבי הזן במאה אחוז. שניהם התיישנו במשך 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ומהיקב ממליצים לצוות את הקברנה סוביניון למנות דוגמת צלעות טלה, בשרים צלויים ובף בורגיניון. לדבריהם, השיראז יתאים לתבשילי קדרה, בשר ציד וגבינות צאן קשות.

קברנה סוביניון 2004, כרם קאיומי, יקבי כרמל. מחיר: 105 שקל
שיראז 2004, כרם קאיומי, יקבי כרמל. מחיר: 105 שקל

פסטיבל בירה בסזאר. צילום: יחסי ציבור
פסטיבל בירה בסזאר. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

סזאר

עד ה-7 ביוני ייערך במסעדה פסטיבל בירה במהלכו יימכרו מותגי בירה שונים מרחבי העולם בהנחות, ובכל הזמנת בירה מקבלים בירה נוספת בחינם. עבור חצי ליטר תיפרדו מ-28 שקל ועבור שליש – 24 שקל.

בהתאמה, יוגשו במקום מנות שמתאימות לבירות, דוגמת ניו יורק סטייק, פיש אנד צ'יפס, נקניקיות ועוד לצד שליש בירה בחינם.

סזאר, פקריס 3, מתחם פארק המדע, רחובות. טל': 08-9465444

מרלו 2005 של יקב כרמי יוסף. צילום: יחסי ציבור
מרלו 2005 של יקב כרמי יוסף. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

יקב כרמי יוסף

ביקב משיקים את היין מרלו 2005. היין מורכב ממאה אחוז ענבי מרלו והופקו מנו רק 8,000 בקבוקים המיועדים לייצוא ולשוק המקומי.

היקב, הממוקם ליד המושבה כרמי יוסף למרגלות הרי יהודה, נמצא בבעלותם של הייננים פרופסור בן עמי ברבדו ופרופסור עודד שוסיוב.

לאחרונה זכו היינות שלהם – ברבדו קברנה סוביניון 2004 וברבדו מרלו 2004 בתחרות "Finger lakes" שנערכת בניו יורק. המגזין "Wine spectator" העניק לקברנה סוביניון את הציון 87.

מרלו 2005, יקב כרמי יוסף. מחיר: 120 שקל

פאבליסטי. צילום: ירון יונגמן
פאבליסטי. צילום: ירון יונגמן ירון יונגמן

פאבליסיטי

בפאב הכפר סבאי מציעים שעה שמחה חדשה: בימים א'-ה' ובין השעות 17:00-21:00 יוצעו כל הדרינקים והמנות בתפריט בחצי מחיר.

פאבליסטי, תל חי 40, כפר סבא. טל': 09-7679983

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אלכוהולי

חדשות מיקבי ישראל, מיקבי העולם, ומייבואני המשקאות האלכוהוליים. וגם אירועים וסדנאות

לכל הכתבות של אלכוהולי
  • עוד ב''אלכוהולי''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים