למען השף, תבשלו משהו
משטרת ישראל איתרה כמות גראס נאה בביתו של השף ישראל אהרוני? בכיף. התוצאה, מבחינתנו: ספיישל מתכונים לסטלנים
מתכון מודולארי. את הכמויות מחשבים לפי הכמות הרצויה. מילה שלנו: תכפילו מההתחלה.
החומרים:
תפוחי אדמה אדומים
מים רותחים
מלח
שמן סויה
ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים למקלות עבים, בגודל ובקוטר סנטימטר.
2. מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם מים רותחים ומומלחים למשך שלוש שעות. קחו בחשבון שבמהלך שהייתם במים, תפוחי האדמה משחררים עמילן ומתרככים מעט. זה הצעד הראשון לצ'יפס פריך. מסננים את המים.
3. מחממים את השמן בצ'יפסר בטמפרטורה גבוהה.
4. מגלישים את הצ'יפסים לצ'יפסר, ומטגנים בטיגון עמוק
5. מוציאים ומסננים מהשמן בעזרת הרשת.
6. עכשיו מגיע הטוויסט המפתיע – מקפיאים את הצ'יפס (כן, בפריזר), למשך שעה. הפרשי הטמפרטורות ייצרו את הקריספיות המבוקשת.
7. מחממים את הצ'יפס שוב, על אש גבוהה. מוציאים מהפריזר את הצ'יפס מטגנים טיגון שני, עד שהצ'יפס מזהיב ממש.
8. מוציאים מהשמן, סופגים עודפי שומן וממליחים.

כמות: 16 בראוניז, זמן הכנה: שעה
החומרים:
250 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב
1 כוס סוכר חום
4 ביצים
270 גרם קמח
25 דובדבנים שלמים
ההכנה:
1. ממיסים יחד את החמאה, השוקולדים והסוכר החום.
2. טורפים פנימה את הביצים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וחלקה.
3. מרפדים תבנית של 30X20 בנייר אפייה ויוצקים לתוכה את התערובת.
4. מטביעים בתוכה את הדובדבנים ואופים חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.
5. מומלץ להתאזר בסבלנות ולקרר את הבראוניז לפחות שלוש שעות לפני שחותכים ואוכלים.

החומרים:
חציל
פסטה יבשה מאיכות טובה
לרוטב בסגנון בולונז:
בשר רזה
כמה שיני שום, פרוסות
עשבי תיבול טריים, לפי הטעם האישי (אורגנו, טימין, בזיליקום). אגב, אפילו תבלין שהגיע במשלוח פיצה – יתאים
פלפל חריף קצוץ
צנצנת של רוטב פסטה מוכן (מומלץ לרכוש רוטב מיובא מאיטליה)
גבינת פרמז'ן מגוררת
ההכנה:
1. קולפים חציל, פורסים ומפזרים מעט מלח גס. מניחים לחצי שעה בצד.
2. שוטפים, מנגבים ומטגנים את החציל בשמן זית, עד שהוא רך וזהוב (שלוש עד חמש דקות). מניחים את החציל על נייר סופג בצד.
3. מבשלים פסטה בהרבה מי מלח רותחים, לפי ההוראות שעל האריזה.
4. מסננים, ומעבירים לקערה עם מים קרים.
הרוטב:
1. מטגנים בסיר את הבשר הרזה בשמן זית. מוסיפים הרבה שום פרוס ותבלינים.
2. מוסיפים צנצנת של רוטב פסטה מוכן ומתבלים עם מלח וסוכר לפי הטעם.
3. מניחים לרוטב להצטנן.
ההגשה:
1. מסדרים את כלי ההצלה שלנו (שיצילו אותנו בשעת צפיית השיא) זה לצד זה.
2. מסדרים בכלי מנה של פסטה – בכמות של 15 עד 20 דקות צפייה. מעל הפסטה מסדרים פרוסה של חציל מטוגן ומוספג, ומעליו שכבה נדיבה של רוטב מוכן.
3. מפזרים פרמז'ן מגוררת מעל.

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 30 דקות + 4 שעות מנוחה
החומרים:
3 בצלים גדולים
1/2 כוס שמן לטיגון
1.2 ק"ג בשר אנטריקוט מיושן
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח 2 כפות קוניאק
1 כוס מי סודה
6 ביצים, להכנת ביצי עין
ההכנה:
1. קוצצים גס את הבצל ומטגנים בשמן בסיר, עד להזהבה.
2. מניחים במסננת כדי ששמן הטיגון יטפטף ומצננים.
3. חותכים את הבשר לפיסות גדולות וטוחנים עם הבצל והפלפל השחור במטחנת בשר עם חורים גדולים.
4. מוסיפים מלח, קוניאק ומי סודה, מערבבים ומניחים במקרר בכלי מכוסה לשעתיים לפחות.
5. מכינים קציצות גדולות, במשקל 250 גרם, חובטים אותן בידיים כדי להוציא אוויר ולהדק.
6. מצננים אותן עוד שעתיים, מכוסות בנייר פרגמנט או בניילון נצמד.
7. את ההמבורגר צולים על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה.
8. את ביצת העין מכינים לחוד, ולא שוכחים לקלות לחמנייה.
9. מגישים על הלחמנייה, ביצת העין מעל, והמון צ'יפס או סלט ירוק ליד.

ולמקרה שעוד נותרו לכם אנרגיות, אתם מוזמנים להשקיע אותן במשחק שבו ג'סיקה סימפסון בורחת מצלמי פפראצי בעודה אוכלת בורקסים ופיצות. רק שלא תאכלו איזה סרט בטעות, כן?