שיפודי שקדי עגל על מקל סוס, סלסה דובדבנים וצ'ילי
של ארז קומורובסקי, "לחם ארז"
1.5 כוסות דובדבנים מגולענים
4 פלפלי צ'ילי אדומים טריים
10 עלי בזיליקום
1 כף דבש
מלח ים גס
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כוס שמן זית
1/2 קילו שקדי עגל מנוקים
10 מקלות סוס (להשיג בחנויות תבלינים)
פלפל שחור טחון טרי
מיץ מלימון אחד
ההכנה:
1. מדליקים גריל פחמים.
2. קוצצים את הדובדבנים, הצ'ילי והבזיליקום. מוסיפים את הדבש, מעט מלח, קליפת הלימון וחצי כוס שמן זית.
3. חותכים את שקדי העגל לקוביות ומשפדים על מקלות הסוס.
4. מורחים כל שיפוד בשמן זית וקולים על הגריל החם, דקה מכל צד.
5. מתבלים במלח ים גס והמון פלפל שחור.
6. מניחים את השיפודים על צלחת הגשה, סוחטים מעל מיץ לימון ומגישים עם סלסת הדובדבנים.
יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה