גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


הצליח לה

למקרה שיום ירושלים עורר בכם תיאבון, שרי אנסקי פורטת עבורכם את ההפתעות הקולינריות של רחוב צלאח א-דין - מירקות הבלאדי ועד לתערובת הפלאפל

שרי אנסקי, סופשבוע. צילום: פלאש 90 | 15/5/2007 8:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פלאפל בקרי שוכן ברחוב צלאח א-דין 4 כבר עשרות שנים. אין למקום שלט והוא נמצא בצד השמאלי של הרחוב כשמגיעים מכיוון שער שכם. סוד הפלאפל הוא איכות התערובת.

ניתן גם לקנות אותה בשקית ולטגן בבית. יחסית לירקן ולשווארמה מרבים לאכול במקום ישראלים שעובדים בתחנת המשטרה, בדואר ובבית המשפט, והמוכרים נחמדים מאוד.

אל תפסידו את תוספת החריף האדום עם קוביות הלימון. יש בצדו הימני של הרחוב מקום נוסף לפאלפל, אבל לטעמי הוא פחות מיוחד.
אל תוותרו על החריף האדום
אל תוותרו על החריף האדום שרי אנסקי
השווארמה

‭Al Shu'leh Grill‬ הוא שם המקום המצוין הזה ששוכן ברחוב צלאח א-דין ‭.14‬ זה מקום גדול ומרווח שמאפשר לאכול את המנה בצלחת.

התוספת המיוחדת ביותר לשווארמה הזו עשויה מסלט של פלפלים חריפים וקוביות לימון.

השווארמה נארזת בשני סוגי פיתות: רגילה או לאפה דרוזית דקיקה.

מי שרוצה תוספת של שומן צריך לבקש מראש. יש בסמטה שיורדת בתחילת הרחוב גם מקום מצוין לחומוס, ובהמשך הרחוב מקום נוסף לשווארמה, אבל ההמלצה שלי היא על זה.
אפשר גם בצלחת
אפשר גם בצלחת שרי אנסקי

הירקן

הירקן הזה מצלאח א-דין 5, שעל שלטו כתוב ‭,"VARIETY"‬ מחזיק את הירקות והפירות הטעמים ביותר בארץ. חלקם מגיעים מישראל, אבל העיקר הוא הסחורה בלאדי, מושג שירד מגדולתו ואיבד את תוקפו ברבים מהשווקים ומהדוכנים וכאן עדיין חי וקיים.

לדוגמה: כרוביות צהובות נהדרות מחברון; שעועית ירוקה בגון כחול מחלקה מובחרת בבית ג'אלה, שטעימה ממנה לא ידעתי; תפוזים מתוקים וריחניים מיריחו; מרווה מופלאה מההרים.

בנוסף יש כאן ירקות קפואים שהם עצמם הקפיאו: אפונה, שורשי עכוב, לבבות ארטישוק ובמיה מוכנה לטיגון.

במקרר יש גזרים ולפתות מרוקנים למילוי. אפשר גם למצוא כאן דבש נפלא, שמן זית מבית ג'אלה, סמנה איכותית תוצרת בית, לבנה, גבינות כבשים מומלחות ולבן בעלי חרדל. לא זול.

נפלאות הבלאדי
נפלאות הבלאדי שרי אנסקי

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

שרי אנסקי

צילום: ארכיון מעריב

בעלת מדור אוכל במעריב משנת 92', חיברה 5 ספרי בישול וחוקרת לעומק את תרבות האוכל הישראלית. יכולתה הנדירה לחוש, לבשל ולספר סיפור – מניבה מאכלים שאי אפשר למצוא באף מסעדה

לכל הטורים של שרי אנסקי
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים