גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


קרפ סוזט

של ביסטרו תמרה

nrg מעריב | 9/5/2007 8:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים ל- 10 מנות:
לבצק:
90  גרם קמח
3 כפות אבקת סוכר
מעט גרידת תפוז
2 ביצים
250 מ"ל חלב
25 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
חמאה לטיגון

לרוטב:
חצי כוס מיץ תפוזים
30 מ"ל ליקר תפוזים (גראן מרינייה או קוואנטרו)
30 מ"ל ברנדי
5 כפות אבקת סוכר
100 גר' חמאה
רצועות גרידת תפוז ולימון לקישוט

ההכנה:
הקרפים:
1. בקערת עבודה מערבבים היטב את הביצים, החלב והחמאה המומסת.
2. מוסיפים באיטיות לקערה את הקמח ומערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה.
3. מצננים את הבלילה במקרר למשך שעה.
4. על להבה בינונית, מחממים מחבת טפלון ומשמנים במעט חמאה.
5. יוצקים בלילה למחבת עד קבלת שכבה (קרפ) אחידה ודקיקה. 
5. מזהיבים על צד אחד (אין צורך להזהיב את שני הצדדים), מקפלים לארבעה ומניחים בצד.
6. חוזירם על התהליך עם שאר הקרפים.

הרוטב:
1. מחממים במחבת את החמאה, ליקר התפוזים, מיץ התפוזים ואבקת הסוכר עד קבלת בועות וצמצום ועיבוי הרוטב.
2. במקביל, כשהמחבת עדיין על אש נמוכה, טובלים את הקרפים בזה אחר זה ברוטב ומעבירים לצלחות הגשה. 
4. יוצקים לשארית הרוטב במחבת את הברנדי, ומערבבים ומחממים.
5. יוצקים משאריות הרוטב על הקרפים שמסודרים על צלחות ההגשה.
6. מקשטים במעט גרידת תפוז, גרידת לימון ואבקת סוכר.
7. סמוך להגשה מדליקים את הברנדי בזהירות רבה וממתינים עד שהאש שוככת.
8. אוכלים מיד, כשהמנה חמה ולוהטת.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים