פלחי תפוזים ותותים ברוטב בלסמי
של רות יולס, גורמה
4 תפוזים
3/4 כוס חומץ בלסמי
1/3 כוס שמנת מתוקה
4 כפיות סוכר
1 כוס תותי שדה חתוכים לרבעים
ההכנה:
1. בסכין חדה קולפים את התפוזים, כולל השכבה הלבנה.
2. פורסים לפלחים דקיקים. פורסים גם את התותים לפרוסות דקות.
3. בסיר קטן על להבה בינונית מערבבים את החומץ, השמנת והסוכר עד שהתערובת מסמיכה, במשך שמונה דקות לערך.
4. מסדרים את פלחי התפוזים והתותים בשורות על צלחות הגשה אישיות, יוצקים למעלה את הרוטב החם (או מגישים את הרוטב בכלי נפרד), ומגישים.