גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


שלוקים

יינות ישראלים זוכים במדליות ברחבי העולם, ארוחות יינן ועדכונים נוספים מזירת האלכוהול המקומית

רותם רוזנטל | 2/5/2007 8:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשלושים השנים האחרונות נערכת בבורדו תחרות היין "Challenge international du vin".

בתחרות האחרונה, שנערכה בסוף חודש אפריל, השתתפו למעלה מ-5,000 יינות משלושים מדינות שהתחרו ביניהם בקטגוריות שונות.

בתחרות זכו 1407 יינות: 251 במדליית זהב, 481 בכסף ו-675 ארד.

מבין חמשת היינות הישראלים שזכו בפרסים שונים, זכו יין הפיוז'ן רוזה מסדרת מרום גליל של יקבי סגל והקברנה סופרייר 2003 של ברקן במדליית זהב.
רוזה 2006 של רקנאטי. צילום: יחסי ציבור
רוזה 2006 של רקנאטי. צילום: יחסי ציבור יחצ
יקבי רקנאטי

גם יקבי רקנאטי הביאו הביתה מדליה: יין הרוזה 2006 של היקב

גרף מדליית כסף באליפות העולם ליינות רוזה שנערכה בצרפת – "Le mondial de rose".

בתחרות השתתפו 700 יינות מ-15 מדינות ומאחוריה עומד ארגון הייננים הצרפתי.

בית היין מעברות

לאחר פסטיבל היין שנערך בבית היין של קיבוץ מעברות, החליטו במקום לחבור לחברת "Beer master" לטובת עריכת פסטיבל בירה.

ביום ה', 10 במאי, ייערך האירוע, שיכלול טעימות בירה מהארץ ומהעולם על רקע מוזיקה חיה (18:00-24:00). המעוניינים יכולים לרכוש כרטיסיית קופוני טעימה, הכוללת 20 קופונים, תמורת 40 שקל.

ב-18:30 יעביר שחר הרץ מ-"Beer master" הדרכת בירה חינמית. בנוסף, בירות יימכרו בחנות היין במחירים מוזלים. במקום יוצבו גם דוכני אוכל, אקססוריז אלכוהליים ומתנות (כניסה: 25 שקל).

בית היין מעברות. טל': 09-8972055, 09-8972053

מסעדת סנטה פה. צילום: יחסי ציבור
מסעדת סנטה פה. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

סנטה פה

בל"ג בעומר, שייערך ב-5 למאי, תוכלו לדגום במסעדה את "חוזה חלפניו", קוקטייל מיוחד שאמור להבעיר לכם את הגרון: אבסולוט וניל, ליים, נענע, סודה, ואבסולוט פפר (32 שקל).

בנוסף, בין הימים א'-ה' ובין השעות 17:00-20:00 ניתן יהיה לקבל משקה שני על חשבון הבית. מהשעה 22:00 תוכלו לקבל מרגריטה לצד ראפ (כגון רוסטביף סינטה מיושן, חצילים קלויים, כבד עוף ועוד) תמורת 38 שקל.

סנטה פה, הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב. טל' : 03-7674625

מסעדת מטרו. צילום: יחסי ציבור
מסעדת מטרו. צילום: יחסי ציבור יחצ

מטרו

ב-7 למאי מסעדת מטרו תערוך ערב יינן עם ברי ססלוב. במהלך האירוע יוגשו שבע מנות של ענת שמעוני לצד יינות יקב ססלוב, תוך שהמשתתפים יוכלו לקבל הסברים על היינות השונים.

כך, למשל, בשלב הראשונות יוגשו פטריות אפויות בשקדים, חמאה ועשבי תיבול לצד ססלוב מריאג' 2004, או פטה כבד עוף עם קברנה סוביניון 2004.

לצד היין הנ"ל יוגשו גם שתי מנות עיקריות: רוסט אוכף טלה עם ירקות שורש או סינטה על הגריל עם פלחי תפוחי אדמה ורוטב פטריות.

האירוע יחל ב-20:30 ויש להזמין מקום מראש (175 שקל לסועד).

מטרו, ויצמן 24, כפר-סבא. טל': 09-7457461

קימל

יבואנית הבירה "נורמן פרימיום" ומסעדת קימל עורכות ארוחת טעימות בשילוב בירת בוטיק ב-8 למאי, מהשעה 20:00. כל משתתף יקבל טקסטים כתובים על הבירות לצד תפריט המנות. יש להירשם מראש. הארוחה תכלול שש מנות שיותאמו לבירות.

בין היתר, תוגש בירת החיטה האוסטרית אדלווייס (5.5 אחוז אלכוהול) תלווה במנת פטה כבדי עוף בקלוודוס דבש וריבת גזר מתובלת, פטוצ'יני בבירה וקארי ירוק; בלהייבן סיינט אנדרוז אייל הסקוטית (3.9 אחוז אלכוהול) תותאם לסלט עוף מעושן בקרם צ'ילי מתוק חריף וסלט עשבים חמוץ מתוק; הדנסינג קאמל המקומית תותאם לקבב טלה בגריל בסלסת עגבניות, טחינה ונענע עם תרד וכרישה מטוגנים, ודובל הבלגית (8.5 אחוז אלכוהול) תודש לצד מולים בבירה בהירה, בסלרי לימונים וצלפים עם ריזוטו פירות ים.

קימל, השחר 6, תל אביב. טל': 03-5105204, 03-5165196
להרשמה: נורמן פרמיום 03-6290500 ; amir@npremium.com

יוהנסברג ריזלינג, הסדרה האוזירת של יקבי כרמל. צילום: יחסי ציבור
יוהנסברג ריזלינג, הסדרה האוזירת של יקבי כרמל. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

יקבי כרמל

 יקבי כרמל מוסיפים שני יינות לסדרה האזורית: רוזה גליל עליון 2006 ויוהנסברג ריזלינג גליל עליון 2006 (יינן ראשי - ליאור לקסר, יינן – סם סורוקה).

הרוזה מורכב מענבי שיראז, קברנה סוביניון ומרלו. הענבים מגיעים מאזור הגליל העליון, מכרמים שנטועים בגבהים שנעים בין 400-850 מ' מעל פני הים. מהיקב ממליצים לצרף את היין לגבינות, ירקות קלויים, בשרים קרים, מוסקה ודגים צלויים או מטוגנים.

זהו הבציר השני של יוהנסברג ריזלינג, שזכה גם במדליית זהב בתחרות "אשכול הזהב 2007". מדובר ביין לבן חצי יבש שהופק מכרמים שבגליל העליון. מהיקב ממליצים לשתות אותו לצד מנות דוגמת סלמון מעושן, גבינות, דגים ומנות מהמטבח האסייתי.

רוזה גליל עליון 2006, יוהנסברג ריזלינג 2006, יקבי כרמל. מחיר: 52 שקל
להשיג בחנויות היין וברשתות השיווק

סוביניון בלאן 2006. צילום: יחסי ציבור
סוביניון בלאן 2006. צילום: יחסי ציבור יחצ

יקב יתיר

בימים אלו מציג יקב יתיר את סוביניון בלאן 2006 במהדורה מוגבלת בת 7200 בקבוקים בלבד (יינן: ערן גולדווסר).

ענבי הסוביניון בלאן נבצרו בסוף חודש יולי מהכרמים הסמוכים לתל ערד (בגובה 500 מ' מעל פני הים). הם עברו תסיסה קרה וארוכה במיכלי נירוסטה למשך חודש, ועברו ליישון שנמשך שלושה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. לאחר מספר חודשים נוספים במיכלי נירוסטה, היין בוקבק בתחילת חודש פברואר.

סוביניון בלאן 2006, יקב יתיר. מחיר: 59 שקל
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות היין המובחרות

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אלכוהולי

חדשות מיקבי ישראל, מיקבי העולם, ומייבואני המשקאות האלכוהוליים. וגם אירועים וסדנאות

לכל הכתבות של אלכוהולי
  • עוד ב''אלכוהולי''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים