אוסובוקו לבן עם ירקות שורש
של אדי לוגסי, מסעדת סנטה פה
6 יחידות אוסובוקו לבן
1 יחידה כרישה מקולפת, שטופה וחתוכה ברוחב 5 ס"מ
6 גזרים מקולפים חצויים
4 גבעולי סלרי
6 בצלים לבנים קטנים מקולפים
1 כפית פלפל צ'יפוטלה
1 ליטר ציר בקר (אפשר להשתמש במשחת ציר בקר)
70 גרם שום כתוש
¼ כוס טקילה
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
ההכנה:
1. מסדרים בתבנית גבוהה את האוסובוקו ומפזרים מעליו את כל הירקות, הנוזלים, השום והצ'יפוטלה.
2. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך חצי שעה.
3. מוציאים את המגש, מערבבים הכל בעדינות (על מנת שלא לפגוע בירקות) ומחזירים לתנור לחצי שעה נוספת.
4. לאחר חצי שעה מוציאים שוב את המגש ומערבבים הכל בעדינות ומחזירים לתנור לחצי שעה נוספת.
5. מוציאים את המגש, מכסים את האוסובוקו בנייר כסף ומחזירים לתנור לשעה עד שעה וחצי בחום של 150 מעלות.
6. מסדרים יפה בצלחת הגשה אוסובוקו עם ירקות השורש. מומלץ להגיש עם פירה בטטה.