קדאיף תותים ופירות יער
של השף אורי וקסלר, ממסעדת מימה
200 גר' איטריות קדאיף
250 סמ"ק מיכל שמנת מתוקה או תחליף
2 כפות סוכר
סלסלת תותים שטופים וחתוכים לרבעים
500 גרם פטל שחור קפוא
350 גרם סוכר
מעט מים
2 כפות קונפלור להסמכה
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מסדרים את האיטריות קדאיף על תבנית עם נייר אפיה בצורה הרצויה.
3. מכניסים לתנור עד שהאיטריות הופכות לזהובות.
הרוטב פטל שחור
1. שמים בסיר את הסוכר מכסים במים מביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הפטל מביאים לרתיחה שנית ומסמיכים עם קונפלור מעורבב במים, מורידים מהאש למקרר.
הרכבת המנה:
1. מקציפים את השמנת עם 2 כפות סוכר.
2. מניחים על איטריות הקדאיף.
3. מסדרים את הקצפת ואת התותים ויוצקים מהרוטב.
4. מקשטים באבקת סוכר ובעלי נענע.