הוט ספוט
תכירו את הספוטה השחורה: פרי ממרכז אמריקה בצורת אפרסמון שבתוכו ציפה שחורה בטעם תמר או שוקולד
פרי הספוטה השחורה מכונה גם "פרי השוקולד." זהו פרי בצורת אפרסמון מעוגל שבתוכו ציפה שחורה בטעם תמר או שוקולד. את תוכנו של הפרי אפשר לאכול בכפית או להשתמש בו להכנת מילקשייק וגלידות. מקורו של הפרי המופלא הזה במדינות מרכז אמריקה והוא מצוי בעיקר במקסיקו.
"יש כמה זנים של ספוטה שחורה, מתוקים יותר ופחות," מספר אברהם חסידים מקיבוץ מעגן מיכאל, שמגדל את הפירות הללו, "זה נקרא פרי השוקולד כי הוא מזכיר את ממרח השוקולד. אין קשר בינו לבין קקאו ומפיקים ממנו גלידה שנקראת על שמו - ספוטה שחורה.
"בפלורידה הוא מככב כאחד המרכיבים העיקריים במילקשייק בתוספת של חלב ואגוז מוסקט או ביצירת משקה מרענן עם מיץ אננס. בדרום אמריקה אפילו הצליחו להפיק ממנו משקאות אלכוהוליים. עוד דבר מיוחד בפרי הוא שאפשר לשמור
אותו בהקפאה, וגם אחרי שנה הוא בשל לחלוטין."
חסידים מגדל את הספוטה השחורה בבוסתן בקיבוץ מעגן-מיכאל, לצדם של כ-70 סוגים אחרים של פירות אקזוטיים.
כמה מהפירות הללו הוא יציג במסגרת דוכן החידושים בתערוכת "אגרו משוב" ה-,17 תערוכת החקלאות הבינלאומית השנתית שתתקיים בשבוע הבא בגני התערוכה תל אביב.
פירות חדשניים נוספים הם בננות כחולות ובננות אדומות שמקורן באקוודור. לבננה האדומה יש צבע וורדרד בפנים וטעמה חמצמץ. הבננה הכחולה, לעומתה, מומלצת בעיקר לבישול וערכה התזונתי גבוה ביותר.
"לבננה האדומה יש טעם חמצמץ והיא יכולה לשמש גם כקישוט," מספר חסידים, "הבננה הכחולה משתמשת במדינות העולם השלישי כתחליף לתפוחי אדמה בגלל אחוז העמילן הגבוה שבה."
את הפירות הביא לארץ משה וולך, בעל משתלה במושב גן השומרון. "ספוטה זה כינוי לפרי גדול ורך", מספרת בתו נעמי וולך, " יש גם ספוטה לבנות וצהובות אם שמים את הספוטה השחורה בבלנדר עם חלב יש לה טעם של פודינג שוקולד".