גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עלה ירוק

תחילת האביב גורמת לקרן צור לרצות לעבור למאכלים ירוקים. מפסטה פרימוורה דרך פילה סלמון במעטפת מנגולד על מצע אפונה ועד מלבי נענע, הנה מתכונים שיחדירו בכם את העונה החדשה

קרן צור, סגנון. צילום: מיכל רביבו | 22/3/2007 8:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ב-21 במרס מציינים ברחבי העולם את היום הרשמי הראשון של האביב. היפנים במיוחד, מתייחסים לעונות השנה בכובד ראש וחולקים כבוד לכל עונה ועונה.

במעגל השנה היפנית מתקיימים אינספור פסטיבלים וחגיגות שמציינים לא רק את השינויים במזג האוויר, אלא גם את השפעתם על האנשים, על הרגשות, על התרבות ועל האוכל.

באביב, עסוקים היפנים בחגיגות פריחת הדובדבן (בתרבות היפנית לעץ הדובדבן יש משמעות גדולה, והממשלה מטפחת את עצי הדובדבן שנמצאים בכל פינה) ועוברים לאכול ירוק: אפונה, אפונת שלג, שעועית ונצרי במבוק צעירים, שבתחילת האביב הם טעימים ופריכים במיוחד.

ירוק הוא גם הצבע השולט בתפריט האביב של קייטרינג "טעם וצבע", והשף עמית קאופמן מסביר: "ירוק ופריחה הם שניים מסמלי האביב בעולם כולו, ובשפת המטבח ירוק מסמל טריות ובריאות. ברוח המודעות הגוברת לאוכל בריא, ירוק מסמל את המטבח החדש שמציע אוכל עונתי, המבוסס על ירקות ופירות העונה ושם דגש על טריות".

לאחר שורה של ניסיונות קולינריים בנה קאופמן תפריט של ארוחה אביבית וירוקה שאפשר להכין בקלות במטבח הפרטי.

מרק אפונה שקוביות חזה אווז מעושן מוסיפות לו עניין וטעם; סביצ'ה של טונה אדומה ופלמידה לבנה עם פולי סויה (אדממה) טרנדיים; פילה סלמון עטוף בעלה מנגולד ופסטה פרימוורה. בתרגום מאיטלקית "פרימוורה" פירושה אביב, ולרוטב המפורסם הזה יש אינספור גרסאות.

קאופמן בחר להשתמש באספרגוס, קישואים ובאפונת שלג, והוא מעטר את הפסטה בפרחי מאכל. אביב, כבר אמרנו?
צובעים את השלכת בירוק
צובעים את השלכת בירוק מיכל רביבו
צובעים את השלכת בירוק
צובעים את השלכת בירוק מיכל רביבו
פסטה פרימוורה

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 40 דקות, ערך קלורי: 500 למנה

לרוטב המפורסם הזה יש אינספור גרסאות שמבוססות על ירקות העונה. הפסטה הזו עשירה בירקות ירוקים וכוללת אפונה, ברוקולי, אספרגוס וקישואים.

החומרים:
לפסטה:
500 גרם פסטה מסוג פנה

לרוטב:
200 גרם אפונת שלג
1/3 כוס שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
2 זוקיני חתוכים לקוביות
4 גבעולי אספרגוס חתוכים לאצבעות
50 גרם צנוברים
10 עלי בזיליקום קצוצים

להגשה:
גבינת פרמז'ן מגוררת
חופן פרחי אמנון ותמר (לא חובה)

ההכנה:
הפסטה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה.
2. מסננים מהמים ושומרים בצד.

הרוטב:
1. חולטים את אפונת השלג במים רותחים ל-30 שניות, מסננים מהמים ושומרים בצד.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
3. מוסיפים

זוקיני, אספרגוס ואפונת שלג, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך חמש דקות.
4. מוסיפים את הפסטה, מפזרים מלמעלה את הצנוברים ואת עלי הבזיליקום ומערבבים.

ההגשה:
1. מעבירים את הפסטה לצלחות הגשה, ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מלמעלה.
2. אפשר לעטר את הפסטה בפרחי מאכל.
פסטה פרימוורה
פסטה פרימוורה מיכל רביבו

סביצ'ה טונה אדומה ופלמידה לבנה עם פולי סויה

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 25 דקות, ערך קלורי: 162 למנה

החומרים:
לסביצ'ה:
100 גרם טונה אדומה, נקייה מעור ומעצמות
100 גרם פלמידה לבנה, נקייה מעור ומעצמות
1 כוס פולי סויה טריים וקלופים (אדממה)
1/2 בצל שאלוט קלוף וקצוץ דק
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף שמן זית
מלח ופלפל

ההכנה:
הסביצ'ה:
1. חותכים את הטונה ואת הפלמידה לקוביות אחידות בגודל חצי סנטימטר על חצי סנטימטר.
2. חולטים את פולי הסויה במים חמים ומקררים במי קרח.
3. לפני ההגשה מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומעבירים לארבע כוסות מרטיני שקופות.
5. אם רוצים, מקשטים במשולש נאצ'וס מלמעלה ומגישים מיד.

סביצ'ה טונה אדומה ופלמידה לבנה עם פולי סויה
סביצ'ה טונה אדומה ופלמידה לבנה עם פולי סויה מיכל רביבו

מרק אפונה וחזה אווז מעושן

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 205 למנה

החומרים:
למרק:
2 כפות שמן
1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
1 גזר חתוך לקוביות
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
4 כוסות גרגירי אפונה
1 ליטר ציר ירקות או עוף
מלח ופלפל

להגשה:
מעט שמן לטיגון
20 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות

ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
2. מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כמה דקות.
3. מוסיפים את האווז והאפונה, ומערבבים. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה במשך 25-20 דקות, עד שגרגירי האפונה מתרככים.
5. מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם.
6. טוחנים את המרק בבלנדר ומתקנים תיבול.

ההגשה:
1. מחלקים את המרק לשש צלחות הגשה.
2. מחממים את השמן במחבת, מטגנים ומקפיצים את קוביות האווז כדקה.
3. מפזרים את הקוביות על המרק ומגישים.

מרק אפונה וחזה אווז מעושן
מרק אפונה וחזה אווז מעושן מיכל רביבו

פילה סלמון במעטפת מנגולד, על מצע אפונת שלג ושומשום שחור

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 250 למנה

החומרים:
הפילה:
4 עלי מנגולד, רק החלק הירוק
4 חתיכות פילה סלמון במשקל 130 גרם כ"א

האפונה:
300 גרם אפונת שלג טרייה
2 כפות שמן זית
1 כף שומשום שחור
מלח ופלפל

להגשה:
1 לימון חתוך לרבעים

ההכנה:
הפילה:
1. חולטים את עלי המנגולד במים רותחים ומקררים במי קרח.
2. ממליחים ומפלפלים את את הסלמון, וצורבים אותו במחבת חמה במשך דקה.
3. עוטפים כל חתיכת סלמון בעלה מנגולד ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כארבע דקות.

האפונה: 
1. חולטים את האפונה במים רותחים למשך דקה ומצננים במי קרח.
2. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את האפונה שתיים-שלוש דקות.
3. מוסיפים שומשום שחור ומתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם.

ההגשה:
מחלקים את האפונה לצלחות הגשה ומעליה מניחים את הסלמון. מגישים עם רבע לימון.

פילה סלמון במעטפת מנגולד, על מצע אפונת שלג ושומשום שחור
פילה סלמון במעטפת מנגולד, על מצע אפונת שלג ושומשום שחור מיכל רביבו

מלבי נענע עם פצפוצי פיסטוק

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 20 דקות, ערך קלורי: 500 למנה

החומרים:
1/2 כוס קורנפלור
200 מ"ל חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
1 כף מי ורדים
1/4 כוס נענע קצוצה דק

להגשה:
50 גרם פיסטוק קצוץ

ההכנה:
1.מערבבים היטב את הקורנפלור עם רבע מכמות החלב. מביאים לרתיחה את החלב, השמנת, הסוכר ומי הוורדים.
2. מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת את הקורנפלור.
3. מוסיפים נענע ומערבבים. יוצקים את התערובת לארבע כוסות או צלוחיות הגשה ומצננים במקרר לשש שעות לפחות.
4. לפני ההגשה מפזרים על המלבי פיסטוק קצוץ ומעטרים בעלי נענע.

מלבי נענע עם פצפוצי פיסטוק
מלבי נענע עם פצפוצי פיסטוק מיכל רביבו

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים