גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עם כובש, ונהנה מכל רגע

הם מתמסרים בקלות, סופגים טעמים ונשארים נאמנים לאורך זמן. שרי אנסקי מספקת מתכונים לירקות כבושים

שרי אנסקי, סופשבוע. צילום: שרי אנסקי | 18/3/2007 11:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כרוב כבוש

מסירים מהכרובים את העלים הפגומים וחותכים לרבעים. מניחים בתחתית צנצנת גדולה גבעולי סלרי ופלפלים החריפים אחדים.

דוחסים לתוכה את רבעי הכרוב, צפוף ככל האפשר. מכסים במי מלח - כפית גדושה

מלח על כל כוס מים. מכסים ומעמידים במקום מואר ארבעה-חמישה ימים.

כשמגישים, חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות. יוצקים עליהן מעט שמן ואפשר גם לזרות מעט פפריקה או גרגירי קימל.
כרוב כבוש
כרוב כבוש שרי אנסקי

לפת כבושה

מגררים את הקליפה מלפתות טריות במיוחד וחותכים לפרוסות לא דקות מדי (כדאי לצרף להם פרחי כרובית קטנים ופרוסות של גזר).

מוסיפים פרוסות של פלפל ירוק חריף, מניחים אותן בקערה, מוסיפים על כל קילו ירקות כף מלח גס, ומנערים.

משהים 48 שעות ומדי פעם מנערים. כובשים הכל עם המים המלוחים שהפרישו הירקות, בתוספת מי חומץ, ביחס של שליש כוס חומץ טבעי לשני שלישים של מים.

טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מעליהם מניחים פרוסות של סלק קלוף.

לפת כבושה
לפת כבושה שרי אנסקי

שקדים ירוקים כבושים

שקדים ירוקים הם השלב הראשון בהבשלת השקד. בשלב זה אפשר לאכול את הפרי בשלמותו עם הקליפה הירוקה שבה עיקר הטעם. כדי לכבוש אותם שוטפים וחולטים אותם במים רותחים.

מסננים ומטגנים מספר דקות במחבת עם מעט שמן זית בתוספת פלפל חריף יבש ושיני שום פרוסות.

מוסיפים "בהר של עמבה" (קונים בחנות תבלינים בשווקים כפית אחת לכל קילו)‬ מכניסים לצנצנת ויוצקים עליהם חומץ טבעי ומים ביחס של חצי - חצי, בתוספת כפית מלח על כל כוס נוזלים.

שקדים ירוקים
שקדים ירוקים שרי אנסקי

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים