שרלוטה שוקולד קפואה
של מירי ליבוביץ' שרוסטר, מתוך הספר אוכל רומני מבית טוב
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
3 כפות חלב
200 גרם חמאה
¾ כוס סוכר
3 ביצים
250 גרם גבינה לבנה 9%
200 גרם בישקוטים
ההכנה:
1. בסיר קטן ממיסים על אש קטנה חצי כוס סוכר עם החלב, תוך כדי בחישה מתמדת.
2. מוסיפים את הקקאו, שוקולד שבור לקוביות, וחמאה.
3. מניחים בצד להתקרר.
4. מוסיפים בהדרגה את שלושת החלמונים, אחד אחרי השני, וגביע גבינה. מערבבים היטב ליצירת בלילה אחידה.
5. מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה רבע כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב מאוד.
6. מבליעים את קצף הביצים בקרם השוקולד בתנועות קיפול עדינות.
7. טובלים בישקוטים ברום או בחלב ומרפדים בעזרתם תבנית קפיצית מס' 24, בתחתית ובדפנות.
8. מוזגים מעל הבישקוטים שבתבנית את קרם השוקולד, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים להקפאה.
9. מפזרים מעל השרלוטה אבקת קקאו דרך מסננת.








נא להמתין לטעינת התגובות


