מרק בטטה
של ישראל שביט ממשק שביט
1 ק"ג בטטה קלופה וקצוצה
1 בצל קצוץ
5 כוסות מרק ירקות צח
שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה
מלח פלפל לבן ואגוז מוסקט
60 גר' חמאה
ההכנה:
1. מחממים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שנוצרת בו שקיפות.
2. מוסיפים את הבטטה ואת מרק הירקות, ממשיכים לבשל עד שהבטטה מתרככת.
3. מעבדים במעבד מזון עד שנוצרת תערובת חלקה.
4. מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
5. מחזירים לסיר.
6. מחממים את המרק על אש קטנה ומוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי חימום.
7. מגישים עם עיטור שמנת מתוקה.