שלוקים
יינות חדשים, ברים חוגגים את אירועי פטריק הקדוש, יקבים מתארחים במסעדות ועדכונים נוספים מעולם האלכוהול המקומי
לדברי היקב, זו הסדרה הנמכרת ביותר שלהם והיא כוללת תשעה יינות זניים, אדומים ולבנים. השינוי הוא חלק ממהפך כולל העובר על היקב, ובמסגרתו הוצגו לאחרונה שתי סדרות יין חדשות – "יוגב" ו"אבני החושן".
סדרת טבע כוללת יינות אדומים דוגמת קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, טמפרניו ופינוטאז', את היינות הלבנים אמרלד ריזלינג, מוסקט, שרדונה ואת היין הסמוק קברנה בלאש.
סדרת טבע, יקב בנימינה. מחיר: 40 שקל ליינות אדומים, 30 שקל ללבנים
להשיג בחנויות וברשתות השיווק ברחבי הארץ
בצמד הברים האיריים יחגגו כמדי שנה את אירועי פטריק הקדוש. על כל שלוש בירות, יקבלו השותים בירה אחת חינם או חולצה.
במקום יוענקו הנחות על סוגי ויסקי
מולי בלום, הירקון 100, תל אביב. טל': 03-5221558
ליאו בלום, ראול ולנברג 24, רמת החי"ל, תל אביב. טל': 6482126 - 03
ביום חגיגות פטריק הקדוש, שייערכו ב-17 למרץ, כל השותה ארבע בירות מהחבית יקבל אחת על חשבון הבית. צ'ייסר של טולימור דיו יימכר לצד פיינט ב-35 שקל.
בנוסף, עד ה-15 לאפריל, כל השותה עשרה שוטים של טולימור דיו מקבל במתנה פלאסק. מלבד זאת, כדאי לשאול על מבצעים משתנים שחלים על סוגי ויסקי אירי שונים.
נורמן, הלל הזקן 8, כרם התימנים, תל אביב. טל': 057-7574156

מסעדת בית תאילנדי מציגה בימים אלה שלושה סוגי סאקה אורגני חדשים (67 שקל לבקבוק בנפח 330 מ"ל). הטוקובטסו, קושיאיקירי וגינג'ו נמה (המכילים 13-14 אחוז אלכוהול) מוגשים צוננים.
במקום ממליצים ללוות אותם עם מנות המתאימות לאלכוהול דוגמת ים וון סן גונג (סלט שרימפס עם אטריות שקופות, 32 שקל), ים פלאמוק (סלט קלמארי ברוטב שום, צ'ילי, דגים ועשבי תיבול, 28 שקל), ים נאה (שייטל צרוב פרוס דק ועמילו רוטב פלפלים, נענע וכוסברה, 26 שקל) ועוד.
בית תאילנדי, בוגרשוב 8, תל אביב. טל: 03-5178568

במרכז היינות "איש הענבים" פותחים בימים אלה קורס מקיף להכרת עולם היין. זהו הקורס הראשי של המרכז, ומטרתו לספק היכרות עם מושגי יסוד ולהעניק אינפורמציה מכרעת להבנת תחום היין.
במהלך הקורס יטעמו המשתתפים למעלה מ-35 סוגי יינות מהארץ ומהעולם ולמסיימי הקורס תוענק תעודת גמר רשמית של המרכז.
המפגש הראשון, שייערך ביום ב', 19 למרץ (בין השעות 20:00-23:00), יעסוק בתולדות היין, בתמורות שחלו בתעשייה המקומית בשנים האחרונות, באמנות הטעימה, מושגים מעולם היין, טעימה השוואתית ועוד.
קורס לתרבות יין. מחיר: 949 שקל (799 לחבר מועדון, 749 שקל לזוג או יותר)
איש הענבים, מזל שור 8, יפו העתיקה. טל': 5180533 - 03

בבר המעבדה יתארח הרכב הג'אז "Alvin Atkinson & The Sound Merchants" להופעה חד פעמית.
ההופעה, שמוגדרת במקום כמופע ג'אז המשלב בלוז ומקצבים מכל העולם, תיערך ביום ב', 19 למרץ, מהשעה 21:00 (65 שקל לכרטיס, 50 שקל לסטודנטים או חיילים).
המעבדה, דרך חברון 28, ירושלים. טל': 02-6292008

ביום א', 18 למרץ, תתארח משפחת טל, שעומדת מאחורי היקב רד פואטרי, במסעדת ננה. במהלך הערב יוצגו כמה מיינות היקב, שיימכרו במקום במחירים מיוחדים.
בין היינות שיוצגו במהלך הערב תמצאו קברנה סוביניון 2004 (36 שקל לכוס, 130 שקל לבקבוק במסעדה, 100 שקל לרכישה הביתה), שרונה 2004 (בלנד של קברנה פרנק ומרלו, 38 שקל לכוס, 150 שקל לבקבוק ו-120 שקל לרכישה הביתה), שרדונה 2005 (26 שקל לכוס, 105 שקל לבקבוק במסעדה ו-85 שקל לרכישה הביתה) ועוד.
יקב רד פואטרי בננה, 18 למרץ, 19:00
אחד העם 1, נווה צדק, תל אביב. טל': 03-5161915
במסעדת מגנוליה ממושב נס הרים עומדים להציג בקרוב יין בית חדש.
את היין מייצר יקב הבוטיק סוסון ים והוא מורכב מבלנד של קריניאן (45 אחוז), פטיט בורדו (45 אחוז) וקברנה סוביניון (10 אחוז). במקום מבטיחים /שיהיה ניתן להשיג את היין במסעדה עוד לפני הפסח.
מגנוליה, חוות בית הרועה, ת.ד. 124, נס הרים. טל': 077-7177776

ביום ד', 21 למרץ, תיערך ארוחת יינן עם יקב רקנאטי במסעדת לוקאס. כל מנה שתוגש במהלך הערב תותאם ליינות היקב.
לפתיחה יוגשו לחמי הבית לצד סוביניון בלאן. למנה ראשונה יוגשו ג'מבו שרימפס בתפוזים וחמאה או קרפצ'יו בקר עם גילופי פיקורינו לצד ברברה או שרדונה.
בשלב העיקריות תוכלו לבחור בין מוסר ים בשמן זית וחציל ננסי לצד שרדונה, או נתח קצבים על בריוש המוגש עם ביצה עלומה לצד מרלו רזרב. לקינוח תוצע מנת קולקציית שוקולד, הכוללת גם מרקיז שוקולד וסורבה שוקולד או סברינה.
במהלך הערב יסקור יינן היקב את המנות והיינות, ויענה על שאלות שיתעוררו במהלך הארוחה. הארוחה הבאה בסדרה תיערך עם יקבי רמת הגולן בסוף אפריל, יש להזמין מקום מראש (מחיר לסועד: 149 שקל).
ערב יינן בלוקאס, 21 למרץ, 20:00
מזא"ה 5, תל אביב. טל': 03-5252565