גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


תבואו טבעי

הגעגועים למזג אוויר אביבי גורמים לקרן צור לפנטז על פיקניק בטבע. קבלו מתכונים מפנקים במיוחד

קרן צור, סגנון. צילום: מיכל רביבו | 15/3/2007 8:28 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בדיוק בעונה הזאת של השנה הטלפון של ג'סיקה מ"ג'סיקה - אוכל, אהבה ורומנטיקה", לא מפסיק לצלצל. האביב שבפתח והצפון שטובל בירוק מעוררים בקרב רבים את החשק לצאת מהעיר ולנשום קצת אוויר וטבע.

לעצלנים שרוצים להתפנק על פיקניק מושקע, בלי להתעסק בהכנות המקדימות, מציעה ג'סיקה סלסילות עמוסות במיני מעדנים ומאובזרות קומפלט עד לרמת הפרטים הקטנים: החל במפה ובשקיות אשפה, דרך מגבונים לחים ועד לקיסמי שיניים.

"פיקניק זאת דרך מצוינת לשבור את השגרה, ועכשיו זה הזמן הטוב ביותר: יש פריחה מדהימה, מזג אוויר נעים ואנשים שבמשך כל החורף היו קבורים בבית ורוצים לצאת להתאוורר", אומרת ג'סיקה, שעד לפני חמש שנים עבדה בחברת היי טק וסבלה מכל רגע.

היא חלמה על עסק שיעשה לה טוב וגם לאחרים, ובסופו של דבר החליטה ללכת על קונספט חדשני וראשוני מסוגו: טייק-אוויי של סלסילות לפיקניק.

ג'סיקה מכינה מגוון סלסילות (במחירים שנעים בין 230 ל-500 שקל) שמתאימות לכל אירוע: פיקניק משפחתי עם הפתעות לילדים, ארוחה רומנטית לזוגות שרוצים להתפנק בפיקניק גורמה, או סלסילת בריאות לחובבי הקינואה והטופו.

ושלא תחשבו שהסנדלר הולך יחף. ג'סיקה לא סתם מעודדת אנשים לצאת לפיקניק, היא גם מנצלת כל הזדמנות לעשות זאת בעצמה. רק ביום שישי האחרון טיילה עם משפחתה במסלול האירוסים שביער אילנות (ליד קדימה) וכמובן, עצרה בדרך לפיקניק.

לרגל פתיחת עונת הפיקניקים שמחה ג'סיקה לנדב כמה מתכונים שהיא פיתחה במיוחד לתנאי השטח: מרק כתום ששומרים בתרמוס, פלפלים ממולאים בסלט קינואה, קציצות אורז שלא דורשות חימום ואידיאליות בטמפרטורת החדר וקיש אגסים ורוקפור שאופים בלחמניות אישיות.

עם פירות טריים ועוגיות לקינוח באמת שלא צריך יותר, אולי רק שתייה חמה (שאפשר להביא בתרמוס או להכין במקום) וכמובן, בקבוק יין טוב שפשוט מתבקש. תבלו.
קיש רוקפור ואגסים

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 540 קלוריות למנה

את הקיש אפשר לאפות על קלתית בצק, בתבנית פאי בקוטר 25 או בלחמניות אישיות.

החומרים:

לקלתית הבצק:
2 כוסות קמח
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות מים קרים (מהמקרר)

למלית:
30 גרם חמאה
4 בצלים פרוסים לפרוסות
1 קופסת שימורי אגסים, חתוכים לפרוסות
2 ביצים
1 חבילת שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור
150 גרם גבינת רוקפור
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים

הכנה:
קלתית הבצק:
1. מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון לכדור בצק.
2. עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
3. מרדדים את הבצק ומשטחים בתבנית הפאי.

הערה:
במקום הקלתית אפשר להשתמש בשש לחמניות ג'בטה: חותכים את חלקן העליון ומוציאים את החלק הרך מתוך הלחמנייה, כך שדופנותיה ישמשו כבסיס למילוי.

המלית:
1. מחממים חמאה במחבת, ומטגנים את הבצלים עד להשחמה.
2. מסדרים את הבצלים על קלתית הבצק, או מחלקים בין הלחמניות.
3. מסדרים מלמעלה שכבה של אגסים.
4. מערבבים את הביצים והשמנת, מתבלים לפי הטעם ויוצקים

מלמעלה את הבלילה.
5. מגררים את הרוקפור בפומפייה, ומפזרים את הגבינה על הקיש או על הלחמניות.
6. מפזרים פקאנים קצוצים, ואופים 35 דקות (ללחמניות) או 45 דקות (לקיש) בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות .
קיש רוקפור ואגסים
קיש רוקפור ואגסים מיכל רביבו

קציצות אורז, טונה וזוקיני

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 45 דקות, ערך קלורי: 160 קלוריות למנה

החומרים:
2 כוסות אורז מבושל
1 קופסת שימורים של טונה בשמן, מסוננת
1 כוס זוקיני מגורר גס, מסונן מנוזלים
3 כפות שומשום
1 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות 1
 כפית קצח
2 ביצים
3 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה)
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון

ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
3. יוצרים מהתערובת קציצות באמצעות הידיים או באמצעות מכשיר להכנת כדורי פלאפל.
3. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד, עד שהן משחימות.
4. מעבירים לצלחת מכוסה בנייר סופג ומצננים מעט.
5. אורזים בקופסת פלסטיק אטומה.

קציצות אורז, טונה וזוקיני
קציצות אורז, טונה וזוקיני מיכל רביבו

פלפלים ממולאים בסלט קינואה

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 45 דקות, ערך קלורי: 307 קלוריות למנה

החומרים:
4 פלפלים אדומים גדולים ויפים, עס בסיס יציב כך שיוכלו לעמוד ישר

לסלט קינואה:
1 כוס קינואה
2 כפות שמן
2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
2 כפות קליפות תפוזים מסוכרות
2 כפות חמוציות
2 כפות קוביות משמש מיובש
2 כפות נענע קצוצה
גרידה מלימון אחד

לרוטב:
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות דבש
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור

ההכנה:
חותכים את החלק העליון של הפלפלים, מנקים מגרעינים ושומרים בצד.

הסלט:
1. שוטפים היטב את הקינואה. מחממים את השמן בסיר, ומטגנים את הקינואה במשך שתי דקות.
2. מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים כעשר דקות במכסה סגור, מכבים את הלהבה ונותנים לקינואה להצטנן כ-20 דקות במכסה סגור.
4. מעבירים את הקינואה לקערה, מוסיפים קליפות תפוזים מסוכרות, חמוציות, משמש מיובש, נענע קצוצה וגרידת לימון ומערבבים.

הרוטב:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה או בצנצנת אטומה, יוצקים על הסלט ומערבבים.
2. ממלאים את הפלפלים בסלט קינואה. סוגרים עם חלקו העליון של הפלפל, ואורזים בקופסת פלסטיק אטומה.

פלפלים ממולאים בסלט קינואה
פלפלים ממולאים בסלט קינואה מיכל רביבו

מרק ירקות וקרם קוקוס בניחוח אסיאתי

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 45 דקות, ערך קלורי: 365 קלוריות למנה

החומרים:
3 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
1 קופסת שימורים של חלב קוקוס
1 קופסת שימורים של קרם חלב קוקוס
1 כפית קארי ירוק (להשיג בחנויות המתמחות בחומרי גלם מהמזרח)
3 כפות רוטב סויה
2 כפיות סוכר חום
1 כוס קוביות דלעת
1 כוס קוביות בטטה
1 כוס גרגירי אפונה
1 גמבה בינונית אדומה, חתוכה לרצועות דקות
מלח ופלפל שחור

ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים שתי דקות.
2. מוסיפים חלב קוקוס וקרם קוקוס ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מבעבע.
3. מוסיפים קארי ירוק, סויה וסוכר ומערבבים.
4. מוסיפים דלעת, בטטה ואפונה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים עשר עד 15 דקות.
6. מוסיפים את רצועות הגמבה ומבשלים כחמש דקות נוספות.
7. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, טועמים ומתקנים תיבול.
8. לפני היציאה לפיקניק מחממים את המרק ומעבירים לתרמוס. לא שוכחים לקחת ספלים וכפות לאכילת המרק בחיק הטבע.

עוגיות פצפוצי אורז חלווה ושוקולד

כמות: 24 יחידות, זמן הכנה: 25 דקות, ערך קלורי: 280 קלוריות ליחידה

החומרים:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
3 כפות סוכר
3 כפות דבש
2 כפות אבקת קקאו
1 כפית אבקת קפה נמס
200 גרם חלווה מפוררת
6 כוסות פצפוצי אורז

ההכנה:
1. בסיר כפול ממיסים את השוקולד והחמאה, מוסיפים סוכר, דבש, קקאו וקפה ומערבבים.
2. מוסיפים את החלווה ומערבבים עד שהיא נמסה ונבלעת בבלילה.
3. מורידים מהאש, מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים. משטחים את התערובת בתבנית ומצננים במקרר למשך שש שעות לפחות.
4. חותכים לריבועים, מסדרים במנז'טים ואורזים בקופסת פלסטיק אטומה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים