אננס ממולא באורז, פירות יבשים, אגוזי קשיו וחלב קוקוס
של עינת גלס, גורמה
החומרים:
1 אננס טרי ובשל
1 כוס אורז מבושל
2 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול קצוץ דק
1 פחית קטנה (165 מ"ל) של חלב קוקוס
1 כף ממרח קארי צהוב
60 גר' פירות יבשים (תמרים, משמשים או צימוקים. אפשר ליצור תערובת מכולם, ורצוי לתת דגש
לפירות החמוצים)
60 גר' אגוזי קשיו קלויים
שמן לטיגון
ההכנה:
1. חוצים את האננס (משאירים את העלים מחוברים), בעזרת כפית מרוקנים את התוכן, עד שנשאר רק מעט אננס על הקליפה.
2. משתמשים רק במחצית בשרו של האננס, וחותכים אותו לחתיכות קטנות.
3. מחממים שמן במחבת ומטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את השום ואת ממרח הקארי וממשיכים לטגן כדקה.
4. מוסיפים למחבת את האורז המבושל, ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את חלב הקוקוס, הפירות היבשים, אגוזי הקשיו, ומערבבים.
6. ממלאים את שתי חצאי האננס בתערובת האורז ומהדקים היטב.
7. מחממים תנור ל-160 מעלות. מכסים תבנית חסינת אש בנייר אלומיניום, מניחים עליו את שני חצאי האננס (מומלץ לעטוף את עלי האננס בנייר אלומיניום, כדי שלא יישרפו בזמן האפייה).
8. אופים במשך 20 דקות, מסלקים את נייר האלומיניום ומגישים חם.
הערות:
1. ניתן להניח את חצאי האננס בתוך שקית "קוקי". במקרה זה, אין צורך לעטוף את עלי האננס בנייר אלומיניום.
2. אם נשאר אורז מתערובת המילוי, כדאי להכניס אותו לתוך שקית ה"קוקי", ולהגיש בנפרד.