מלבי
של גדעון קסה, רשת אווזי
למלבי:
500 גר' קצפת צמחית
80 גר' קורנפלור
500 מ"ל מים (כמעט שתי כוסות)
10 כפות סוכר
2 כפות מי ורדים (או מי שושנים)
6 תבניות אישיות של 150 גר'
לסירופ:
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית מי ורדים
1 כפית צבע מאכל אדום
לקישוט:
100 גר' בוטנים קצוצים גס
100 גר' שבבי קוקוס
ההכנה:
המלבי:
1. יוצקים לתוך סיר (שנפחו 2 - 3 ליטר) את הקצפת, הסוכר, הקורנפלור ומי הורדים.
2. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, ממשיכים לערבב במשך דקה - שתיים ומכבים את האש.
3. מוזגים לתוך התבניות האישיות.
4. מכניסים למקרר למשך 45 דקות.
הסירופ:
1. יוצקים לתוך סיר קטן את הסוכר, המים, מי הורדים וצבע המאכל.
2. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, בזהירות. מורידים מהאש לאחר מס' דקות.
3. מגישים את הסירופ קר.
הקישוט:
1. מפזרים במחבת את הבוטנים ושבבי הקוקוס.
2. מערבבים כל כמה שניות, עד שהתערובת הופכת לזהובה. מורידים מהאש.
ההגשה:
1. הופכים את המלבי על צלחת.
2. בוזקים את הסירופ מעל.
3. מפזרים את תערובת הבוטנים ושבבי הקוקוס הקלויים.








נא להמתין לטעינת התגובות


