גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עסק שחור

אולי זה בזכות הצד המסתורי שבהם, אולי בזכות השדרוג שהם מעניקים לכל אוזן המן. על כל פנים, קל עד כאב להתמכר לגרגירי פרג. קרן צור מדגימה

קרן צור, סגנון. צילום: מיכל רביבו | 1/3/2007 8:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אינני אדם החלטי. אני מסוגלת להיכנס לגלידרייה ולהתלבט ארוכות בין הגלידות, כאילו מדובר בהחלטה גורלית. במסעדות זה עוד יותר גרוע: לאחר שסקרתי בעיון את התפריט, שיגעתי את המלצרית והתחבטתי שעות בין הפסטה לסלט, אני מזמינה דגים ומצטערת שלא בחרתי בסטייק.

רק החלטה אחת אני מסוגלת לקבל בקלות, בלי לחשוב פעמיים: מה לשים בתוך אוזן ההמן שלי. לא תמרים, לא שוקולד ולא חלווה יכולים להחליף את המלית המנצחת והאולטימטיבית בעיניי - פרג.

מתברר שאני לא היחידה שחושבת כך. בבית הקפה "אורנה ואלה" שברחוב שינקין בתל אביב מוכרים מדי פורים בעשור האחרון אוזני המן עם מלית אחת ויחידה של פרג. במהלך השנים ניסו בעלות הבית, אורנה אגמון ואלה שיין, מליות אחרות רק כדי להגיע למסקנה הברורה: פרג ואוזני המן הם השילוב המושלם, וקבוצה מנצחת לא מחליפים.

מלבד אוזני המן, הן מגישות גם עוגת פרג עשירה ונימוחה ברוטב שוקולד, שנכנסה לרשימת הקינוחים המוצלחים של בית הקפה, וגם מפתיעות עם תוספת של פרג לגרנולה שהן מכינות לבד ומגישות עם יוגורט ופירות טריים.

"יש משהו מקסים בעיניי בצדדים האפלים של הגרגירים השחורים", אומרת שיין ומתכוונת לסם האופיום שמפיקים מראשו המעוגל של צמח הפרג. "תמיד יש לי הרגשה שיש בפרג גם משהו ממכר".

התזונאית ברוריה טל מאשרת את חשדותיה של שיין, ומצטטת מחקרים בנושא הפרג שפורסמו לאחרונה בירחון תזונה אמריקני, לפיהם הזירעונים התמימים מכילים אופיום וקודאין בכמות זעירה.

עבור מי שלא מתרשם מההילה הנרקוטית של הפרג, טורחת טל לציין את היתרונות הבריאותיים בפרג: מתברר שפרג הוא המרכיב התזונתי העשיר ביותר בסידן שקיים בטבע.

בשתי כפות פרג יש יותר סידן מאשר בכוס חלב, וב - 100 גרם פרג יש כמות כפולה פי ארבעה של ברזל מאשר בכמות דומה של בשר. הוא עשיר באבץ (המסייע לעיכול, לחיזוק השיער ולזרע הגבר) ובסיבים תזונתיים: בשתי כפות פרג יש 20 אחוז מהכמות היומית המומלצת.

לרגל פורים, אורנה ואלה הסכימו לנדב ברצון את המתכון לאוזני המן שלהן ולעוד דברים נפלאים שאפשר לעשות עם פרג. שיהיה לכם חג שמח.
עוגת פרג עם רוטב שוקולד וגלידה

כמות: 12 מנות, זמן הכנה: 45 דקות, ערך קלורי: 272 קלוריות למנה

החומרים:
125 ג' פרג טחון
2 כפות גדושות קמח
8 כפות פירורי לחם
100 גרם חמאה רכה
1/3 כוס (70 ג') סוכר
4 חלמונים מביצים מספר 2
4 חלבונים מביצים מספר 2
2 כפות סוכר
קורט מלח
1/2 כפית קרם טרטר (לא הכרחי)

לרוטב השוקולד:
1/2 כוס (120 מ "ל) חלב
2 כפות שמנת מתוקה
1/2 כפית סוכר
140 גרם שוקולד מריר (לפחות 42 אחוז מוצקי קקאו)
1 כף חמאה

להגשה:
גלידת וניל

ההכנה:
הכנת העוגה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות).
2. משמנים את התבנית בחמאה, מקמחים ומנערים מקמח עודף.
3. מניחים בתנור תבנית גדולה שתכיל בתוכה את העוגה, וממלאים בתוכה מים בגובה שני ס"מ.
4. מערבבים בקערה את הפרג הקמח ופירורי הלחם ומניחים בצד.
5. שמים את החמאה ושליש כוס סוכר בקערת המיקסר, ומקציפים היטב במהירות בינונית - גבוהה עד שהחמאה הופכת קלה ואוורירית.
6. מוסיפים את החלמונים זה אחר זה תוך כדי הקצפה.
7. מוסיפים חלמון נוסף רק אחרי שקודמו

נבלע בבלילה, מנמיכים את מהירות ההקצפה לאטית, מוסיפים את תערובת הפרג ומערבבים עד שהתערובת כמעט אחידה.
8. מסיימים את הערבוב בעזרת מרית.
9. מקציפים את החלבונים בקערה נקייה במהירות גבוהה עם שתי כפות הסוכר הנותרות, המלח וקרם הטרטר (אם משתמשים), עד שנוצר קצף יציב וגמיש.
10. מקפלים את הקצף לתוך החלמונים והפרג. מעבירים את העיסה לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות , עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה. מוציאים מהתנור ומצננים.

רוטב השוקולד:
1. מביאים לרתיחה את החלב, השמנת והסוכר, ומסירים מהאש.
2. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב בכף עץ או במטרפה, עד שהשוקולד נמס והבלילה חלקה.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב עד שהיא נמסה והרוטב אחיד וחלק. אפשר לשמור את הרוטב במקרר ולחמם או על להבה נמוכה או במיקרוגל לפני ההגשה.

ההגשה:
1. פורסים את העוגה לפרוסות דקות.
2. יוצקים רוטב שוקולד חמים על צד אחד של צלחות ההגשה, מסדרים בכל צלחת מצידה האחר כמה פרוסות עוגה בצורת מניפה.
3. מוסיפים כדור גלידה ומגישים.
מערבבים עד שהשוקולד נמס
מערבבים עד שהשוקולד נמס צילום: מיכל רביבו

חזה עוף בציפוי פרג עם סלט שומר ותפוזים

כמות: 5 מנות, זמן הכנה: 45 דקות, ערך קלורי: 839 קלוריות למנה

החומרים:
לציפוי:
2.5 כפות (20 ג') קורנפלור
1/4 כוס (35 ג') קמח
100 גרם פרג טחון
1 כף פירורי לחם שמן לטיגון
 1/2 ק "ג חזה עוף חתוך לרצועות
2 ביצים טרופות

לסלט:
3 ראשי שומר
2 תפוזים
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור טרי

ההכנה:
חזה העוף:
1. מערבבים יחד את מרכיבי הציפוי, עדיף באצבעות, כדי לוודא שאין גושי פרג והתערובת אחידה.
2. במחבת רחבה מחממים שמן בגובה של לפחות שני ס"מ.
3. טובלים את פיסות העוף בביצים הטרופות ומצפים בתערובת הפרג.
4. מטגנים משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.

הסלט:
1. חותכים את החלקים העליונים ואת תחתית ראשי השומר וזורקים.
2. חוצים כל שומר לאורכו. מניחים את הצד החתוך על קרש חיתוך ופורסים לאורכו לפרוסות של חצי ס"מ.
3. מקלפים את התפוזים וחותכים אותם לפרוסות של חצי ס"מ.
4. מערבבים בעדינות את השומר, התפוזים ושאר המרכיבים.

ההגשה:
מסדרים את הסלט על צלחת הגשה מרכזית או על צלחות אישיות ומניחים עליו את פרוסות העוף.

אוזני המן במילוי פרג

כמות: 30 יחידות, זמן הכנה: שעה וחצי, ערך קלורי: 135 קלוריות ליחידה

החומרים:
לבצק:
1/2 כוס טחונה (60 גרם) שקדים מולבנים, פרוסים
7 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
1 ו-1/2 (200 גרם) כוס קמח
140 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון גדול (25 גרם)
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/2 כפית תמצית וניל

למילוי:
3/4 כוס (180 מ "ל) מים
3/4 כוס (160 גרם) סוכר
150 גרם פרג טחון
2 כפות דבש
1 כף מיץ לימון
1/2 כוס (60 גרם) אוכמניות מיובשות, מושרות לילה ברום

ההכנה:
הבצק:
1. טוחנים את השקדים עם אבקת הסוכר לאבקה במטחנת התבלינים.
2. שמים את אבקת השקדים והקמח במכל מעבד המזון ומעבדים שתי שניות, מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים.
3. מוסיפים חלמון, קליפת לימון ותמצית וניל ומעבדים מעט.
4. מפסיקים את פעולת המעבד לפני שנוצר בצק.
5. מעבירים את הפירורים למשטח עבודה מקומח קלות, ומאחדים לבצק חלק בידיים, בזריזות ובמינימום תנועות.
6. עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר למשך הלילה.

המילוי:
1. מביאים לרתיחה את המים והסוכר.
2.  מוסיפים את הפרג, מביאים שוב לרתיחה.
3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עשר עד 15 דקות, עד שהתערובת מצטמצמת ומסמיכה.
4. מסירים מהאש, מוסיפים דבש ומיץ לימון, מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר.
5. מסננים את האוכמניות מהרום ומוסיפים לפרג כשהוא קר.

אוזני המן:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. מחלקים את כדור הבצק לשניים.
3. מרדדים מחצית על משטה מקומח למלבן בעובי שלושה מ"מ.
4. קורצים עיגולים בקוטר של שבעה, שמונה ס"מ.
5. מניחים כפית ממילוי הפרג במרכז העיגול, מקפלים את הבצק ליצירת משולש ומהדקים את השוליים.
6. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. ממשיכים כך עם כל העיגולים ועם מחצית הבצק הנותרת.
8. אופים כ - 15 דקות או עד שהבצק מזהיב. שומרים בכלי אטום.

מרק כרובית עם קרם פרג

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 519 קלוריות למנה

החומרים
למרק:
מעט שמן זית
1 בצל בינוני
1 כרובית בינונית מנוקה ומופרדת לפרחים קטנים (כ - 900 גרם נטו)
1 - 1.5 ליטר מים
25 ג' חמאה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור טחון, טרי לפי הטעם
25 ג' חמאה

לקרם הפרג:
50 ג' פרג טחון היטב במטחנת תבלינים
1/2 כוס מים
1 כף סוכר
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מים מלח

החומרים להגשה:
2 כפות צנוברים קלויים מעט

ההכנה:
המרק:
1. מאדים בצל בשמן זית כעשר דקות על להבה נמוכה עם מכסה.
2. מוסיפים את פרחי הכרובית, מערבבים היטב ומאדים עוד חמש דקות.
3. מוסיפים מים רק עד לכיסוי הכרובית, מתבלים, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה כ - 15 דקות עד שהכרובית רכה כאשר נועצים בה מזלג (יש להיזהר מבישול יתר).
4. מסננים את הכרובית ושומרים את הנוזלים. מעבירים את הכרובית לבלנדר, מוסיפים חמאה ו - 750 מ"ל מנוזלי הבישול ומרסקים היטב.
5. מחזירים את המרק לסיר, טועמים ומוסיפים תבלינים על פי הטעם.
6. אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף עוד ממי הבישול.

קרם הפרג:
1. מביאים לרתיחה בסיר קטן פרג, חצי כוס מים וסוכר, ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מצטמצמים והתערובת כמעט יבשה.
2. מסירים מהאש ומקררים. מעבירים את הפרג לבלנדר ומוסיפים שמן זית, מים ומלח ומעבדים לקרם חלק.

ההגשה:
יוצקים את המרק לצלחות הגשה, מזלפים קרם פרג בנדיבות, מפזרים מעט צנוברים קלויים מלמעלה ומגישים מיד.

מרק כרובית עם קרם פרג
מרק כרובית עם קרם פרג מיכל רביבו

מתכון בצ'יק צ'אק: גרנולה עם פרג

כמות: 20 מנות, זמן הכנה: 20 דקות, ערך קלורי: 430 קלוריות למנה

החומרים:
125 גרם חמאה
3/4 כוס (250 ג') דבש
1.5 כפיות תמצית וניל
1/2 ק "ג קוואקר
1 כוס גרעיני חמניות
1 כוס שקדים פרוסים
1 כוס קוקוס
1 כוס פרג לא טחון
3/4 כוס גרעיני דלעת

ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות).
2. שמים את החמאה, הדבש ותמצית הווניל בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה, תוך בחישה כחמש דקות, עד שהחמאה נמסה ומתאחדת עם הדבש.
3. מערבבים את כל שאר המרכיבים בקערה, יוצקים עליהם את החמאה והדבש באטיות ומערבבים היטב עד שהכול מצופה בתערובת החמאה והדבש.
4. מעבירים את התערובת לשתי תבניות אפייה בשכבה דקה, מכניסים לתנור ואופים 25 דקות.
5. מערבבים מדי פעם עד שהמרכיבים פריכים וזהובים.
6. מוציאים מהתנור, מקררים ושומרים בכלי אטום עד שבועיים. מגישים עם יוגורט, פירות טריים ודבש.

גרנולה עם פרג
גרנולה עם פרג מיכל רביבו

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים