סלט פטריות וקישואים חם
של אלינוער רבין, מתוך הספר "קל ובריא"
החומרים ל - 8 סועדים:
25 ג' חמאה
1 ק"ג קישואים קטנים, פרוסים לאורך בעובי ½ ס"מ
250 ג' פטריות ירדן פרוסות בעובי 1 ס"מ
250 ג' פטריות שמפיניון חצויות
1 כפית שמן שומשום
1 כף רוטב סויה קל
1 כף מיץ לימון
2 כפות שומשום קלוי
מלח ופלפל שחור גרוס גס
ההכנה:
1. מחממים היטב מחבת טפלון גדולה או ווק, מוסיפים את החמאה ומטגנים את הקישואים משני הצדדים על אש גבוהה, במשך 2 - 3 דקות.
2. מוסיפים את פטריות הירדן ומטגנים במשך שתי דקות נוספות.
3. מפזרים מעל את חצאי השמפיניון, מזליפים את שמן השומשום, הסויה ומיץ הלימון ומבשלים במשך שתי דקות נוספות.
4. שומרים כל הזמן על אש גבוהה ועל בחישה עדינה.
5. מסירים מהאש, מפזרים מעל את השומשום הקלוי ומתבלים במלח ופלפל. מגישים מיד.