סלט שרימפס וערמונים עם ג'לי עגבניות ווניל
של יוסי שטרית, שף מסעדת Violet
לג'לי עגבניות ווניל:
250 גר' מיץ מעגבניות טריות סחוטות (מסונן)
½ מקל וניל מרוקן מתוכנו
קורט מלח
4 עלי ג'לטין מושרים במים קרים
לסלט קר של שרימפס:
2 תפו"א סגולים, מבושלים במים ומקוררים, פרוסים לעיגולים
8 ג'מבו שרימפס טריים, חלוטים במים ומעט חומץ, פרוסים לפרוסות עבות
6 ערמונים קלויים, קלופים ופרוסים דק
זרעי עגבניות משתי עגבניות
כף עירית קצוצה
מיץ מחצי לימון
3 - 4 כפות שמן זית
מלח, פלפל
לאיולי עם חומץ אגוזים:
2 חלמונים
כפית חרדל דיז'ון
קורט מלח ים
2 כפיות מיץ לימון
כפית חומץ אגוזים
100 גר' שמן זית
100 גר' שמן קנולה או חמניות
חצי שן שום קצוצה
ההכנה:
הג'לי:
1. מחממים את מיץ העגבניות יחד עם מקל וניל ומלח ל - 60 מעלות.
2. לאחר החימום מוסיפים פנימה את עלי הג'לטין (ללא המים), טורפים, מסננים ויוצקים לתוך תבניות אישיות. לקרר.
הסלט הקר:
מערבבים את כל החומרים למעט הערמונים וזרעי העגבניות.
לאיולי עם חומץ אגוזים:
1. מקציפים חלמונים, חרדל, מלח, מיץ לימון, חומץ ושום במטרפה.
2. מזליפים בקצב איטי את השמנים.
הרכבת המנה:
1. מניחים בצלחת את הג'לי ומעל את הסלט שרימפס.
2. מטפטפים על הסלט מעט מהאיולי. מעליו זורעים את זרעי העגבניות והערמונים.