בירה צפונית משובחת
המילה בוטיק כבר מזמן אינה מתייחסת לבגדים. אחרי יינות הבוטיק שהופקו ברמת הגולן, הגיע תורה של בירת הבוטיק הראשונה

מבשלת בירה ברמת הגולן צילום: יח"צ
הבירות הישראליות מכבי וגולדסטאר, כיכבו במשך שנים במקררים של כולנו והוצאו אחר כבוד במשחקי הכדורגל, בחוף הים ובאירועים חגיגיים אחרים, כי זה היה טעים, מקומי, זול ועשה מלא חברים. כניסתה של בירה ביתית, המיוצרת במבשלה מקומית וממוקדת, מסמלת עידן חדש ואיכותי של בירות ישראליות, שאולי עוד יציפו את הפאבים ברחבי הארץ.
אחת מחברות הבירה הידועות בגרמניה (GmbH) "ג'ו אלברכט בראוארי וגסטרונומייטקניק", הוזמנה לסייע בהקמת "מבשלת הגולן". הברומאסטר (או במילים פשוטות, מבשל הבירה הראשי) של החברה מפקח מקרוב על תהליך הייצור לכל אורכו, מה שעשוי להבטיח איכות גרמנית. מבשלת הבירה מפיקה שלושה סוגי בירה, כולם בריכוז של כ - 5%. המעניינת ביניהן היא "בירת הגליל", שטעמה וריחה היחודיים מזכירים פירות. מוטי בר, מנהל המבשלה, מנבא כי תהפוך ללהיט מקומי.
מתחם הבירה הוא חוויתי כשלעצמו ולא בכדי נקרא "קסם הגולן". הוא מציע מגוון פעילויות לקהל המבקרים, כולל הקרנת סרט על גבי מסך של 180 מעלות עם שישה מקרנים ואפקטים של רוח, מים וריחות, שבהחלט הופכים את חווית הצפייה לעוצרת נשימה.

מבשלת בירה ברמת הגולן
צילום: יח''צ
ומה לטעום?
אחרי הסרט אפשר להמשיך לסיור מודרך במבשלה ולקבל הסבר על תהליך ייצור הבירה, והרי אם כבר סיור מגרה אז כדאי גם לטעום משהו, לא? מנת הטעימות המוגשת במקום כוללת את שלושת סוגי הבירה וכמה סוגי מתאבנים ועלותה 25 שקלים בלבד. הבירה נושאת תעודת כשרות והאוכל
כשר אך ללא תעודה.
המשקיע העיקרי בפרויקט הוא חיים אוחיון, איש עסקים מוכר באזור הצפון ובעל קבוצת הכדורסל "הפועל גליל עליון". לדבריו, אזור הגולן מצטיין באיכות המים, אשר עשוייה לתרום ואף להעלות את רמת הבירה עשרות מונים על פני המקובל בשוק.

מבשלת בירה ברמת הגולן יח''צ
למידע נוסף על המקום http://www.beergolan.co.il