אורח של כבוד
ביקור היסטורי: הארכיבישוף של פריז ומראשי הכנסייה הקתולית בצרפת מגיע לישראל, בראש משלחת של 600 אנשי דת
מיד כשנחת, קיים הארכיבישוף את טקס הברכה המסורתי על המלח, היין והלחם ואמר: "אנחנו שמחים להגיע לארץ הקודש. ירושלים היא מרכז כל הדתות ולכן צריכה לאחד ביניהן בהתאם לחזונו של ישו לשלום, שלמות וסובלנות. אני כאן כדי להוביל את המהלך הזה ומכאן מתחיל עידן חדש של ביקורים להמשך הדרך".

הארכיבישוף אנדרי ה-23 נחשב למאמין בזכויות אדם והשכנת שלום ופיוס בין העמים, וביקורו נועד בין היתר להעביר מסר של שלום בין ישראל לפלשתינים ולקריאה להגברת הצליינות הקתולית לארץ הקודש. בעבר הוא הצהיר לא פעם על אמונתו לפיה יש לחזק את הקשר בין צרפת לעם היהודי ומדינת ישראל. לדברי המארח, השר יצחק הרצוג, "מדובר בביקור היסטורי עם השלכות משמעותיות על הצליינות לארץ הקודש. הארכיבישוף אנדרי ה-23 הוא אישיות מובילה עבור הקהילה הצרפתית הנוצרית כולה, המהווה 80% מאוכלוסיית צרפת ועצם ביקורו בארץ מהווה נדבך חשוב במימוש הפוטנציאל של התיירות הצליינית מאירופה לישראל".
אתמול בערב הוא אף נפגש עם הרב הראשי הספרדי של ישראל, הרב שלמה
הבוקר יצאה המשלחת לביקור כנסיות בגליל, שהחל במסע נטיעות ביער בית צידה, שם נטע כל משתתף עץ על שמו, והמשיך בחניכת השביל מהיער לכנרת שלווה בטקס מלכותי, במהלכו כתב כל משתתף את שמו על אבן, וכאות של כבוד, נקרא שם השביל "השביל של הקתולים הצרפתיים". משם המשיכו המבקרים לאתרי הנצרות, כנסיית הלחם והדגים בטבחה וכנסיית הבשורה בנצרת.

מחר הם צפויים לעלות לירושלים, שם יסיירו באתרים קדושים לנצרות וייפגשו עם ארגוני חסד נוצריים, יהודיים ומוסלמיים. כמוכן, יבקרו באתר "יד ושם", אותו מתכוון הארכיבישוף להגדיר ברשימת אתרי החובה לצליינים בארץ הקודש ושם גם יחתום על אמנה מיוחדת, לפיה תערוך הכנסייה הקתולית מחקר משותף אודות קורבנות השואה, בשיתוף עם המרכז ("יד ושם").
בסוף השבוע צפויים המבקרים הנוצרים להגיע לבית לחם, לאירוח פלשתיני, שם ישתתפו במיסה מיוחדת בכנסיית המולד. בסיום הביקור כולו, ביום חמישי, יקבלו חברי המשלחת תעודות צליין מיוחדות ממנכ"ל משרד התיירות, נחום איצקוביץ ויתארחו בכנסייה של אבו-גוש. "אנו משקיעים תשומת לב מירבית להצלחת הביקור", אומר איצקוביץ, זאת לאחר שבדק את נתוני המשרד ומצא כי בשנת 2000, לאחר ביקור האפיפיור בארץ, הגיעו לישראל כ-203 אלף מבקרים צרפתים מתוכם 29% קתולים.
מאז חלה ירידה משמעותית בכניסת התיירים הקתולים הצרפתים לישראל. בשנת 2001 עמד מספרם על 18% בלבד מתוך כ- 130 אלף תיירים, בשנת 2002 7% מתוך כ- 118 אלף, בשנת 2003 7% מתוך כ- 175 אלף, בשנת 2004 5% תוך כ- 206 אלף ובשנת 2005, עם ההתאוששות שחלה בתיירות הנכנסת לישראל היוו הקתולים 23% מכלל התיירים הצרפתים שהגיעו לישראל, אשר עמד על כ- 312 אלף.